انواع مستر کارت
هنگامی که صحبت از کارتهای ارزی بین المللی به میان میآید، نامهای ویزا کارت و مستر کارت بسیار شنیده میشود. این دو برند مالی، سیستمهای بینالمللی هستند که تقریبا تمامی بانکهای سراسر جهان به این سیستمها متصل هستند و از خدمات آنها استفاده میکنند. بدین ترتیب با داشتن ویزا کارت و یا مستر کارت صرف نظر از بانک و کشور صادر کننده، امکان خرید از کلیه دستگاههای کارتخوان، خودپرداز (ATM) و تمام درگاههایی که متصل به شبکه جهانی ویزا و مستر هستند، را خواهید داشت. در مورد چگونگی کارکرد این دو برند مالی میتوانید در اینجا بیشتر بخوانید.
از آنجا که ایران عضو این شبکه جهانی نمیباشد، این خدمات در ایران وجود ندارد و ایرانیان نیز با خدمات مسترکارت/ویزاکارت و انواع کارتهای آن آشنایی ندارند. به دلیل تحریمها نیز حساسیت بیشتری روی استفاده از این کارتها در ایران و یا توسط ایرانیان وجود دارد. امروزه در ایران شرکتهایی نظیر تهران پیمنت برخی از این کارتها نظیر مستر کارت مجازی را ارائه میدهند که به دلیل مسائلی که ذکر شد، بیشتر این کارتها از نوع پیش پرداخت شده (PrePaid) است. در ادامه این مقاله جهت آشنایی بیشتر شما در مورد تاریخچه و انواع مسترکارت (MasterCard) توضیحاتی ارائه شده است.
نگاهی به تاریخچه کارتهای اعتباری
تاریخچه صدور کارتهای مدرن اعتباری به وسیله بانکها به دهه ۱۹۵۰ میلادی باز میگردد که مورد اقبال همگان قرار گرفت، اما در قرن ۱۹ میلادی فکر اختراع چنین کارتهای فیزیکی بانکی شکل گرفت. به همین سبب تا پیش از رواج کارتهای مدرن اعتباری بانکی، لوحههای پرداخت (Charge Plates) که لوحههایی فلزی و سفید بود و از آلومینیوم ساخته میشد و توسط تعدادی از کمپانیهای نفتی و انجمنهای انبار داران،صادر میشد و دیگری سکههای سلولوید که برای اولین بار در سال ۱۸۶۵ صادر شدند. این سکهها در ابتدا از جنس یک نوع پلاستیک اولیه که سلولوید نام داشت ساخته میشدند، اما بعدها مس، آلومینیوم، استیل و فلز سفید برای ساخت این سکهها به کار گرفته شد که به سکههای پرداخت (charge coins) معروف گشتند.
از میانه قرن بیستم میلادی و با گسترش ارتباطات و پیدایش کسب و کارهای نوین و همچنین نیازهای جدید و روز افزون صنوف مختلف جامعه در زمینه صدور انواع کارتهای بانکی و همچنین صادرکنندگان، توزیع کنندگان و پشتیبانی کنندگان آنها رشد و توسعه چشمگیری را شاهد بودیم. به همین دلیل متقاضیان کارتهای بانکی با شمار زیادی از کارتهای متنوع روبرو شدند که یکی از آنها برند مالی مستر کارت است.
همانطور که گفته شد MasterCard یک شرکت بین المللی در حوزه کارت اعتباری است که با نهادهای مالی جهت صادر کردن کارتهای اعتباری همکاری میکند. همچنین شرکتی دیگر تحت نظارت برند مسترکارت مسئول توزیع کارتهای اعتباری است. مسترکارت یکی از سه کارت اعتباری مهم مورد پذیرش فروشندگان و همچنین ارائه دهندگان خدمات مالی در سراسر جهان است. خود این کارت اعتبار مالی برای دارندگان کارت فراهم نمیکند بلکه نهاد مالی که کارت را صادر مینماید اعتبار مالی را برای دارندهی کارت فراهم میکند. مستر کارت به صورت فیزیکی و در انواع گوناگون با توجه به نیاز مشتریان صادر میشود اما در سالهای اخیر نوع مجازی آن نیز صادر میگردد.
انواع کارتهای ارزی بین المللی مسترکارت
به طور کلی انواع کارتهای ارزی بین المللی فارغ از نام برند و لوگوی سیستم مالی از نظر نوع حساب در سه گروه کارتهای اعتباری (Credit Card)، کارتهای نقدی (Debit Card) و کارتهای پیش پرداخت شده (Prepaid) تقسیم میشوند. مسترکارت نیز بر مبنای همین سه گروه تقسیم میشوند.
- کارتهای اعتباری (Credit Card) به یک حساب بانکی که حقوق ماهانه فرد نیز به آن واریز می گردد متصل است و پشتوانه مالی این حساب توسط شرکتها و موسسات تضمین شده است. در نتیجه دارندهی این کارت میتواند بیش از موجودی حساب خود یا حتی با موجودی صفر اقدام به خرید نماید. کارتهای اعتباری مسترکارت در شش نوع Standard، Gold، Titanium، platinum، World و World Elite توسط بانکها و موسسات مالی صادر میشوند. در ادامه مقاله توضیحاتی پیرامون این کارتها آمده است.
- کارت نقدی یا Debit Card نیز توسط یک حساب بانکی پشتیبانی میشود اما در این نوع کارت، فقط میتوان به اندازه موجودی حساب، پول برداشت کرد. کارتهای نقدی مستر در شش نوع Standard، Titanium، World، Gold، Platinum و Maestro صادر میگردند.
- کارتهای PrePaid مشابه کارت هدیه (Gift Card) است و برخلاف دو کارت Credit و Debit به حساب بانکی متصل نیست. کارتهای پیش پرداخت شده متناسب به نوع آنها ممکن است قابل شارژ یا غیر قابل شارژ مجدد باشند و تنها به همان اندازه موجودی داخل آن قابل برداشت است.
حال به بررسی برخی از انواع کارتهایی که نام برده شد میپردازیم. لازم به ذکر است که این تعاریف ممکن است با توجه به کشور و بانک صادر کننده اندکی متفاوت باشد.
Standard MasterCard
مستر کارت استاندارد مناسب افرادی است که به دنبال ایجاد گردش مالی در حساب خود و همچنین پرداخت هزینههای روزانه خود هستند. برخی از مسترکارتهای استاندارد بعد از رسیدن به یک میزان مشخصی از تراکنش توسط دارندگان کارت، امتیازاتی (Rewards) نظیر تخفیف در خرید بلیط هواپیما، رزرو هتلها و … به آن کارت میدهند.
Gold MasterCard
مستر کارت طلایی برای این منظور طراحی شده است که دارندگان کارت، قدرت خرید بیشتری داشته باشند و به ازای هر خرید آنها، امتیاز بیشتری (Reward) تعلق بگیرد. این کارت به دلیل این که امتیازاتی نظیر خدمات رایگان در خصوص بیمه حوادث، پوشش دادن هزینههای فوری پزشکی و خدمات رایگان تعمیر خودرو را به دارندگان کارت ارائه میکند، برای سفر بسیار مناسب است. دارندگان این کارت در برخی از هتلها، رستورانها و سایر مراکز مشابه میتوانند از تخفیف استفاده کنند.
Platinum MasterCard
مستر کارت پلاتینیوم دارای مزایای بیشتری نسبت به مسترکارت طلایی است. این نوع از کارتها دارای ساختار امتیاز دهی سخاوتمندانهای هستند و علاوه بر این که تمام مزایای یک مستر کارت طلایی را دارا هستند، کالایی که توسط این کارت خریداری شده نیز در مقابل آسیب دیدگی، گم شدن و دزدیده شدن بیمه است.
World MasterCard
این کارت مخصوص افرادی است که مسافرتهای بین قارهای زیادی را در طول سال انجام میدهند. به عبارتی دیگر افراد دارای کسب و کار کوچک و تجار معمولی میتوانند از مزایای این نوع مستر کارت بهرهمند شوند.
World Elite MasterCard
این نوع مسترکارت به افرادی پیشنهاد میگردد که سفرهای لوکس انجام میدهند. با استفاده از این کارت افراد میتوانند از تخفیفهای هتلهای لوکس، تخفیفهای شگفت انگیز کرایه ماشینهای لوکس و یا سرویس پروازهای اختصاصی در هر نقطه از دنیا بهرهمند شوند.
بنابراین با توجه به عرضهی انواع مختلف مسترکارت با خدمات متنوع و گوناگون، مشتریان با چالشهای زیادی در جهت انتخاب کارت مناسب برای خود مواجه هستند. نکته کلیدی در انتخاب بهترین مستر کارت در نظر گرفتن کاربرد هریک از آنها است و اینکه چه نیازهایی را پوشش میدهد. نکته دیگر این است که دارنده کارت چگونه میتواند بیشترین خرید را انجام دهد و چه نوع کارمزدی به خرید او تعلق میگیرد.
بایرام لودر
۱۳۹۷/۰۳/۱۰سلام. ببخشید آیا امکانش هست که یک نفر همزمان از هرکدام از این کارت ها داشته باشد؟؟؟ یا مثلا از یکی از این کارتها دو یا سه عدد به اسم یک نفر باشد؟؟
سلام، از سوال شما متشکریم. شما اجازه دارید تا سقف 5 عدد، مسترکارت مجازی و تا سقف دو عدد، مسترکارت فیزیکی تهیه کنید؛ اما میتوانید تنها یک مسترکارت قابل شارژ tpRed به نام خود داشته باشید.
رزرو هتل
۱۳۹۷/۰۳/۰۸چه عالی، میشه براحتی از سایت های خارجی بصورت آنلاین رزرو انجام داد!