چه کشورهایی فول فاند می‌دهند؟

pen سحر مجاب
calendar تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴۰۲/۷/۱۸
eye 502 بازدید

دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی همواره به منابع مالی قوی نیاز دارند تا بتوانند بهترین شرایط آموزش و پژوهش را برای دانشجویان خود فراهم کنند. در برخی موارد، دانشجویان نیاز به پشتیبانی مالی بیشتری دارند تا بتوانند در رشته تحصیلی خود پیشرفت کنند. بنابراین مفهومی به نام فول فاند (Full Fund) به میان می‌آید که در این مقاله درباره آن بیشتر صحبت می‌کنیم و به بررسی کشورهایی که به دانشجویان بین‌المللی فول فاند می‌دهند، می‌پردازیم.

بررسی مفهوم فول فاند و کشورهایی که به دانشجویان بین‌المللی فاند کامل می‌دهند
چه کشورهایی فول فاند می‌دهند؟

فول فاند چیست؟

Full Fund به معنای تامین کامل هزینه‌های تحصیلی و همچنین هزینه‌های زندگی حین تحصیل است. وقتی می‌گوییم دانشگاهی فول فاند تحصیلی اعطا می‌کند، منظورمان این است که دانشگاه تمام هزینه‌های تحصیلی دانشجو را اعم از شهریه دانشگاه، خرید کتاب و جزوات، خوابگاه و مسکن دانشجو و همچنین هزینه‌های زندگی وی را تامین می‌کند.

فول فاند به دانشجویان فرصتی منحصر به فرد برای تحصیل در محیطی رقابتی و پیشرفته می‌دهد. با فول فاند، دانشجو مجبور نیست درگیر مسائل مالی مربوط به تحصیل خود باشد و می‌تواند به طور کامل تمرکز خود را روی تحصیل و پژوهش بگذارد.

انواع فاند و اسکالرشیپ

فاندهای تحصیلی به دو دسته کلی تقسیم‌بندی می‌شوند: نیازمند کار و فعالیت و بدون نیاز به اشتغال. فاندهایی که نیازمند انجام کار و اشتغال نیستند شامل انواع اسکالرشیپ تحصیلی، فلوشیپ، گرنت، جوایز و وام تحصیلی خواهد بود. فاندهای نیازمند انجام فعالیت نیز شامل دستیاری تدریس (TA)، دستیاری تحقیق (RA) و کارآموزی می‌شوند. در مطلب معرفی انواع فاند به طور کامل درباره انواع فاند تحصیلی صحبت کرده‌ایم که می‌توانید به آن مراجعه کرده و اطلاعات لازم را کسب کنید.

فاندهای تحصیلی را از جهت دیگری هم می‌توان دسته بندی کرد. اگر دانشگاهی تمامی هزینه‌های تحصیل، اسکان و زندگی دانشجویی افراد را تقبل کند، فول فاند و اگر بخشی از این هزینه‌ها را برعهده بگیرد پارشال فاند (Partial Fund) نام دارد. مفهوم دیگری نیز با عنوان سلف فاند (Self Fund) وجود دارد و وقتی متقاضی با سلف فاند اپلای می‌کند، در واقع با هزینه شخصی خود اپلای می‌کند.

کدام کشورها و دانشگاه‌ها فول فاند تحصیلی دارند؟

در حال حاضر، کشورهای زیادی در سراسر جهان فول فاند ارائه می‌دهند. البته معمولا هر سال شرایط و قوانین کشورها و امکانات و خدمات آموزشی آن‌ها برای دانشجویان بین‌المللی تغییر می‌کند. با این حال چند کشور که معمولا به دانشجویان بین‌المللی فول فاند می‌دهند، عبارتند از:

آمریکا

برترین دانشگاه‌های جهان در ایالات متحده آمریکا واقع شده‌اند. بی‌راه نیست اگر گرفتن فول فاند در آمریکا را آرزوی بسیاری از دانشجویان بین‌المللی بدانیم. در ادامه به دانشگاه‌های برتر آمریکا که فول فاند تحصیلی را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم کرده‌اند، اشاره می‌کنیم:

کانادا

کانادا یکی از کشورهایی است که به برنامه‌های آموزشی دانشگاه‌ها فول فاند تحصیلی می‌دهد. بودجه اسکالرشیپ‌های تحصیلی دانشگاه‌ های کانادا از منابع دولتی و همچنین موسسات خصوصی تامین می‌شود. در ادامه به اختصار با چند اسکالرشیپ مطرح در دانشگاه‌های کانادا بیشتر آشنا می‌شویم:

استرالیا

استرالیا یکی دیگر از کشورهایی است که برای دانشجویان بین‌المللی فول فاندهای تحصیلی متنوعی درنظر گرفته است. در استرالیا هم فول فاند به معنای تقبل همه هزینه‌های تحصیل (شهریه، کتاب و جزوات و …) و هزینه‌های زندگی دانشجویی است. در ادامه با چند نمونه اسکالرشیپ دانشگاه‌های استرالیا بیشتر آشنا می‌شویم:

  • فول فاند Vice-Chancellor’s دانشگاه تکنولوژی سیدنی
  • فول فاند Vice-Chancellor’s دانشگاه دیکین
  • بورسیه‌های دولتی استرالیا
  • فول فاندهای دانشگاه ملبورن
  • فول فاندهای دانشگاه موناش

آلمان

آلمان شرایط تحصیلی منحصر به‌فردی را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم کرده است. به‌طور معمول هزینه تحصیل به زبان آلمانی در تمامی مقاطع تحصیلی در آلمان رایگان است. البته تحصیل رایگان در آلمان منحصر به زبان آلمانی نیست و در برخی از رشته‌های تحصیلی در آلمان می‌توانید در مقاطع تحصیلات تکمیلی رایگان تحصیل کنید. در ادامه با دانشگاه‌های برتر این کشور که می‌توانید بدون پرداخت شهریه در آن‌ها تحصیل کنید و همچنین دانشگاه‌هایی که فول فاند می‌دهند، آشنا می‌شویم:

انگلستان

انگلستان هم یکی از کشورهایی است که معمولا فول فاند تحصیلی برای دانشجویان درنظر می‌گیرد:

در برخی از کشورها نیز (مانند مثال‌های زیر) تعداد دانشگاه‌هایی که فول فاند تحصیلی ارائه دهند کمتر است و می‌توانید به دنبال پارشال فاند در آن‌ها بگردید.

ایتالیا

نروژ

هلند

  • بورسیه‌های دولتی هلند

سوئیس

  • بورسیه‌های ETH زوریخ

بررسی دانشگاه ها و رشته‌هایی که فول فاند تحصیلی می‌دهند بررسی معدل لازم برای اخذ فول فاند تحصیلی
بهترین رشته‌ها برای گرفتن فول فاند تحصیلی

بهترین رشته ها برای فول فاند

در برخی از رشته‌های تحصیلی احتمال دریافت فول فاند بیشتر است. به این نکته باید توجه کنید که علاقه و توانایی شخصی و همچنین استعداد و تحصیلات پیشین یک دانشجو، نقش مهمی در در گرفتن فول فاند دارد. در ادامه به برخی از بهترین رشته‌های تحصیلی برای اخذ فول فاند اشاره می‌کنیم:

  • رشته‌های مهندسی: رشته‌های مهندسی از جمله مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک و مهندسی عمران از جمله رشته‌های محبوبی هستند که به دانشجویان بین‌المللی فرصت‌های دریافت Full Fund می‌دهند. دانشگاه‌های برتر جهان برای این رشته‌ها کمک‌هزینه‌های تحصیلی متنوعی ارائه می‌دهند تا دانشجویان بین‌المللی را به تحصیل در این رشته‌ها ترغیب کنند.
  • رشته‌های علوم پایه: در رشته‌هایی مانند فیزیک، شیمی، ریاضیات و زیست‌شناسی نیز معمولا امکان یافتن فرصت‌های Full Fund وجود دارد.
  • رشته‌های علوم پزشکی و بهداشت عمومی: رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و بهداشت عمومی نیز معمولا فرصت‌های فول فاند مناسبی را به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهند. این رشته‌ها از لحاظ تخصص و نیاز به پزشکان و متخصصان بهداشت در سراسر جهان، بسیار اهمیت دارند.
  • رشته‌های مدیریت و اقتصاد: رشته‌های مدیریت، اقتصاد و حسابداری نیز معمولا به دانشجویان بین‌المللی فرصت‌های تحصیل رایگان با کمک فول فاند را می‌دهند. دانشگاه‌ها و بیزینس اسکول‌های معتبر جهان برنامه‌های مالی و تحصیلی جذابی را برای جذب دانشجویان بین‌المللی در این رشته‌ها ارائه می‌دهند.

معدل لازم برای اخذ فول فاند

معدل لازم برای اخذ فول فاند توسط دانشجویان بین‌المللی به دانشگاه و برنامه تحصیلی مورد نظر آن‌ها بستگی دارد. هر دانشگاه و هر برنامه تحصیلی ممکن است الزامات خاصی را در نظر بگیرد و حداقل معدل مشخصی را برای اعطای فول فاند اعلام کند. در بیشتر موارد هنگام گرفتن فول فاند، داشتن معدل بالا اهمیت دارد.

دانشگاه‌های برتر جهان هنگام پذیرش دانشجویان بین‌المللی، معدل بالا و عملکرد مناسب در مقاطع تحصیلی قبلی آن‌ها را پیش‌نیاز اخذ فول فاند اعلام می‌کنند. به عنوان مثال، بعضی از دانشگاه‌ها GPA لازم برای اعطای فول فاند را حدود ۳.۵ تا ۴ از ۴ نمره الزامی می‌دانند. فراموش نکنید که این معدل برای هر دانشگاه و هر برنامه تحصیلی و بر اساس رقابت و تقاضا متغیر باشد.

علاوه بر معدل بالا، دانشگاه‌ها معیارهای دیگری را نیز در نظر می‌گیرند. این معیارها شامل سوابق تحصیلی، مشارکت در پروژه‌های تحقیقاتی، توصیه‌نامه‌ها، شرکت در آزمون‌های بین‌المللی، ارائه مقالات علمی و همچنین تجربه کاری مرتبط است. مواردی که گفتیم می‌تواند در افزایش احتمال اخذ فول فاند تاثیرگذار باشد. در نهایت، برای کسب اطلاعات دقیق‌تر در مورد معدل لازم برای گرفتن فول فاند، پیشنهاد می‌کنیم به وبسایت رسمی دانشگاه‌های مورد نظر و برنامه‌های تحصیلی آنها مراجعه کنید.

مدارک لازم برای دریافت فاند تحصیلی

مدارکی مورد نیاز دریافت فول فاند از دانشگاه‌های مختلف متفاوت است اما در زیر به مدارک عمومی لازم جهت درخواست فول فاند اشاره می‌کنیم:

  • تمامی مدارک تحصیلی و ریز نمرات مقاطع پیشین
  • داشتن حداقل معدل ۳.۵ از ۴ در مقطع پیشین
  • اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مقصد
  • شرکت در یکی از آزمون‌های زبان، کسب نمره بالا و ارائه مدرک آن
  • انگیزه نامه یا SOP
  • ارائه مدارک آزمون‌های بین‌المللی (مانند GMAT و GRE، به تناسب درخواست دانشگاه مقصد)
  • ارائه حداقل ۲ معرفی‌نامه یا توصیه‌نامه از اساتید قبلی
  • اثبات تمکن مالی برای تامین هزینه‌های زندگی

پرداخت شهریه دانشگاه با تهران پیمنت

در این مطلب درباره کشورها و دانشگاه‌هایی صحبت کردیم که برای دانشجویان بین‌المللی شرایط بهره‌مندی از فول فاند تحصیلی را فراهم می‌کنند. فول فاندهای تحصیلی محدود به این تعداد نیست و در دیگر کشورها نیز گاهی می‌توانید برنامه‌های تحصیلی دارای فول فاند را پیدا کنید. به این نکته هم توجه کنید که از آنجا که رقابت برای اخذ فول فاند میان دانشجویان بالاست، گرفتن کمک هزینه تحصیلی که تمام هزینه‌های تحصیل و زندگی دانشجویی را پوشش بدهد، کار آسانی نیست. بنابراین هنگام اقدام برای اخذ کمک‌هزینه‌های تحصیلی، خود را محدود به اخذ فول فاند نکنید و برای گرفتن اسکالرشیپ‌ها و پارشال فاندها هم تلاش کنید.

هنگام اقدام برای درخواست پذیرش در دانشگاه‌ها، لازم است یک‌سری هزینه مانند اپلیکیشن فی و دیپازیت فی را پرداخت کنید. برای پرداخت هزینه اپلیکیشن فی و دیپازیت فی به کارت‌های اعتباری مانند مستر کارت و ویزا کارت نیاز دارید. اگر به کارت‌های اعتباری بین‌المللی دسترسی ندارید، تهران پیمنت برای پرداخت هزینه‌های ارزی در کنار شماست تا سفارشتان را طی ۱ الی ۳ ساعت پرداخت کند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

نظر شما چیست؟

IRV