مهاجرت به کانادا از صفر تا صد

pen پگاه قبادی
calendar ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
eye 1104 بازدید

کانادا یکی از کشورهای محبوب در بین افرادی است که قصد مهاجرت دارند. دلیل آن مهاجرپذیری بالای این کشور، وجود دانشگاه‌های معتبر در آن و متنوع بودن راه‌های مهاجرت برای طیف گسترده‌‌ متقاضیان است. آشنایی با روش‌های مختلف مهاجرت به کانادا کمک می‌کند تا بهتر بتوانید روش مهاجرتی متناسب با شرایط خود را انتخاب کنید و اقدامات لازم را برای اخذ اقامت موقت یا دائم انجام دهید. بنابراین در این مطلب ابتدا درباره انواع روش‌های مهاجرتی موقت و دائم به کشور کانادا می‌خوانید و در نهایت یک روش مطمئن برای پرداخت هزینه سفارت کانادا (My CIC) به شما معرفی می‌کنیم.

آشنایی با راه‌های مختلف مهاجرت به کانادا

راه‌های مهاجرت به کانادا

روش‌های متعددی برای افراد با شرایط مختلف جهت اخذ اقامت دائم کانادا وجود دارد. تا پایان این بخش با بررسی این راه‌ها، می‌توانید راحت‌تر و موثرتر روش مناسب را برای خود برگزینید. بنابراین ابتدا راه‌های مختلف مهاجرت کاری به کانادا و سپس روش‌های مهاجرت تحصیلی و خانوادگی را برایتان شرح می‌دهیم.

برای کسب اطلاعات درباره نحوه ثبت نام ویزای کانادا، می‌توانید مطلب راهنمای تصویری ثبت نام آنلاین ویزای کانادا را مطالعه کنید.

مهاجرت کاری به کانادا

از طریق روش‌های زیر می‌توانید برای مهاجرت کاری به کانادا اقدام کنید:

اکسپرس اینتری کانادا

اکسپرس اینتری یک سیستم مهاجرتی مبتنی بر امتیاز است که افراد از طریق برنامه‌های مختلف آن برای اقامت دائم کانادا اقدام می‌کنند. وجود چنین امکانی باعث شده است که برخی میان مهاجرت به آمریکا یا کانادا، مهاجرت به کانادا را ترجیح دهند. امتیازها در این سیستم بر اساس سن متقاضی، تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی، تحصیلات، تخصص، سابقه کار و غیره است. برنامه‌های این سیستم عبارتند از: تجربه کار کانادایی (Canadian Experience Class)، فدرال اسکیل ورکر (Federal Skilled Workers) و فدرال اسکیل ترید (Federal Skilled Trades).

نکته مهم در رابطه با اکسپرس انتری این است که این برنامه لزوما به اقامت دائم کانادا ختم نمی‌شود و بر اساس امتیاز متقاضیان، هر ماه قرعه‌کشی‌هایی صورت می‌گیرد و افرادی انتخاب می‌شوند که می‌توانند برای اقامت دائم اقدام کنند. در زیر با هر یک از برنامه‌های این سیستم بیشتر آشنا می‌شویم:

  • تجربه کار کانادایی: برنامه تجربه کار کانادایی برای آن دسته از افرادی مناسب است که حداقل ۱ سال سابقه کار در کانادا در ۳ سال گذشته را دارند. مشاغل در کانادا بر اساس سیستم رتبه بندی مشاغل کانادایی ناک (NOC) به سطوح مختلف دسته‌بندی می‌شوند که تجربه کاری شما باید بر اساس سطوح ۰، A یا B باشد. توجه داشته باشید که کار داوطلبانه و بدون حقوق، جزو سابقه کار محسوب نمی‌شود. این برنامه نیاز به تحصیلات خاصی ندارد ولی فراموش نکنید که میزان تحصیلات در سیستم اکسپرس اینتری، امتیاز شما را افزایش خواهد داد.
  • فدرال اسکیل ورکر: برنامه فدرال اسکیل ورکر مختص نیروهای کار متخصصی است که تجربه کار خارج از کانادا به مدت حداقل ۱ سال در مشاغل سطوح ۰، A یا B را دارند. کارهای داوطلبانه و بدون حقوق جزو سابقه کار در نظر گرفته نمی‌شود. از دیگر پیش‌نیازهای این برنامه، تحصیلات معادل دیپلم کانادا یا بالاتر، داشتن حداقل نمره آزمون آیلتس برای مهاجرت به کانادا یا حداقل نمره هر آزمون زبان معتبر دیگر و تمکن مالی (در صورتی که مجوز کار یا جاب آفر داشته باشید، نیازی به ارائه این مدرک نیست) هستند.
  • فدرال اسکیل ترید: برنامه نیروی متخصص فنی مناسب آن افرادی است که دارای حداقل ۲ سال سابقه کار در مشاغل سطح B در ۵ سال گذشته هستند. کارهای داوطلبانه و بدون حقوق جزو سابقه کار حساب نمی‌شوند. این برنامه نیازی به تحصیلات خاصی ندارد؛ با این حال سابقه تحصیلی باعث افزایش امتیاز می‌شود. داشتن مدرک زبان با نمره قابل قبول و ارائه مدرک تمکن مالی از پیش‌نیازهای این برنامه است. در صورتیکه مجوز کار یا جاب آفر داشته باشید، نیازی به تمکن مالی نیست.

کبک اسکیل ورکر

برنامه کبک اسکیل ورکر (Quebec-Selected Skilled Workers) یک سیستم مهاجرتی مبتنی بر امتیاز، برای گزینش افراد متخصص است. سن متقاضی، مدرک تحصیلی، رشته تحصیلی، سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی، مدرک زبان، شرایط خانوادگی و تسلط به زبان فرانسه، همگی از جمله این امتیازها هستند. در نهایت اگر موفق به کسب امتیازها و دریافت دعوتنامه شوید، می‌توانید اقامت کانادا را بگیرید و در ایالت کبک کانادا زندگی کنید.

جاب آفر در کانادا

اگر بتوانید با توجه به تخصص خود یک جاب آفر یا پیشنهاد کاری از یک کارفرما در کانادا بگیرید، قادر خواهید بود ویزای کاری کوتاه مدت بگیرید. اعتبار ویزای کاری ۶ ماه است که این مدت زمان را تحت شرایطی می‌توان تا ۴ سال نیز تمدید کرد. یکی از راه‌های آسان برای مهاجرت کاری به کانادا از این طریق، استفاده از سیستم اکسپرس اینتری است. به این صورت که دعوتنامه کاری خود را نیز به سایر مهارت‌ها و شرایط خود در پروفایل اکسپرس اینتری اضافه می‌کنید و از این طریق امتیاز خود را برای اخذ اقامت دائم کانادا افزایش می‌دهید.

کار بعد از تحصیل (PGWP) در کانادا

متقاضیان داخل و خارج از کانادا می‌توانند در برنامه کار بعد از تحصیل (PGWP) شرکت کنند. از آنجایی که دریافت ویزا به این روش برای فارغ‌التحصیلان ایرانی خارج از کانادا نادر است، این روش بیشتر مناسب افرادی است که در کانادا تحصیلات خود را به پایان می‌رسانند. مهلت ثبت نام برای این برنامه تا ۱۸۰ روز پس از فارغ‌التحصیلی است. ارائه مدرک تحصیلی یا ریزنمره یا نامه رسمی از دانشگاه، از جمله مدارکی است که برای اثبات اتمام درس خود باید ارائه کنید. از طریق این برنامه می‌توان مجوز کار گرفت؛ اما جهت اقدام برای اخذ اقامت دائم کانادا باید امتیاز این مجوز را در سیستم اکسپرس اینتری وارد کرد.

خود اشتغالی در کانادا

یکی از روش‌های محبوب مهاجرت کاری به کانادا، مهاجرت از طریق خوداشتغالی است. کسانی که در یک زمینه خاص در حیطه‌های ورزشی و هنری-فرهنگی تخصص دارند می‌توانند برای دریافت این نوع ویزا اقدام کنند. این روش بیشتر مناسب افرادی است که یا شهرت هنری/ورزشی دارند، یا دارای افتخارات، جوایز، احکام قهرمانی و سایر مدارک قابل توجهی هستند که نشان‌دهنده تخصص فرهنگی، هنری و یا ورزشی آن‌هاست. به این منظور حداقل باید ۲ سال سابقه کار در زمینه‌های مرتبط داشته باشید. این روش مهاجرتی نیز مبتنی بر امتیاز است و برای اینکه واجد شرایط محسوب شوید، باید حداقل ۳۵ امتیاز کسب کنید. امتیازها بر اساس تحصیل، سابقه کار، سن، تسلط به زبان‌های انگلیسی یا فرانسوی و انعطاف‌پذیری متقاضیان است.

آشنایی با مهاجرت به کانادا از صفر تا صد

مهاجرت به کانادا از صفر تا صد

استارتاپ ویزای کانادا

جهت اقدام برای ویزای استارت ‌آپ کانادا به ۴ مورد زیر نیاز دارید:

  1. داشتن یک برنامه کسب و کار (Business Plan) قابل قبول
  2. دریافت نامه حمایتی یا (Letter of Support) از سازمان‌های مشخصی مثل شرکت‌های سرمایه گذار ریسک پذیر (Venture Capital Funds)، گروه‌های سرمایه‌گذار فرشته (Angel Investor Groups) و انکوباتورها (Business Incubators) که مورد تایید اداره مهاجرت کانادا باشند و لیست کاملی از آن‌ها را در سایت دولت کانادا بخش ویزای استارتاپ می‌توانید مشاهده کنید.
  3. مدرک زبان با نمره مورد نیاز
  4. اثبات داشتن پول کافی برای زندگی در کانادا قبل از کسب درآمد

ثبت شرکت در کانادا

ثبت شرکت یکی از روش‌های مهاجرتی به کشور کاناداست اما توجه داشته باشید که خود این کار به تنهایی منجر به اخذ اقامت کانادا نمی‌شود. افرادی که در کانادا شرکتی را ثبت می‌کنند باید در مدت زمانی به سوددهی برسند تا دولت کانادا با اقامت دائم آن ها موافقت کند. ثبت شرکت در کانادا به ۲ صورت استانی و فدرال انجام می‌شود. اگر از طریق ثبت شرکت به صورت فدرال اقدام کنید، می‌توانید بدون محدودیت در تمام استان‌ها، شرکت خود را ثبت کنید. اما با روش استانی، تنها در چند شهر می‌توانید این کار را انجام دهید. ثبت شرکت با هر یک از روش‌ها به مقدار سرمایه اولیه مشخصی نیاز دارد.

مهاجرت استانی (PNP) کانادا

برنامه مهاجرت استانی (PNP) کانادا مناسب آن دسته از افرادی است که دارای مهارت، تحصیلات و تجربه کاری هستند و می‌خواهند در استان خاصی زندگی کنند. هر استان، گروه‌های مهاجرتی خاصی را هدف قرار می‌دهد و الزامات خاص خود را دارد. به عنوان مثال یک استان ممکن است دانشجویان را هدف قرار دهد در حالی‌که استان دیگر کارفرمایان یا افراد ماهر و فنی را انتخاب کند. این برنامه مختص چندین استان مشخص از جمله آلبرتا، بریتیش کلمبیا، اونتاریو، ساسکاچوان و چند استان دیگر است. همچنین می‌توانید برای این برنامه از طریق سیستم اکسپرس انتری اقدام کنید.

مهاجرت تحصیلی و خانوادگی به کانادا

برای مهاجرت تحصیلی و خانوادگی به کشور کانادا نیز می‌توانید از روش‌های مهاجرتی زیر استفاده کنید:

مهاجرت تحصیلی به کانادا

برای گرفتن ویزای تحصیلی لازم است از یکی از دانشگاه های کانادا پذیرش تحصیلی گرفته باشید. دقت کنید که از نظر سازمان مهاجرت کانادا، لزوماً افرادی که با دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی وارد این کشور می‌شوند، قصد مهاجرت به این کشور را ندارند. اما از آنجایی که با پایان تحصیل در کانادا، امکان دریافت اجازه کار و اقدام برای اقامت دائم این کشور با استفاده از امتیازهای حاصل از تحصیل و سابقه کاری برای متقضایان فراهم می‌شود، دریافت ویزا و جواز تحصیل، به طور عمومی به عنوان روشی برای مهاجرت به کانادا شناخته می‌شود.

از پیش‌نیازهای دریافت پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی، ارائه مدرک زبان، مدرک تحصیلی، ریزنمرات، پر کردن فرم درخواست پذیرش و چندین مورد دیگر است. مدت زمان اعتبار ویزای تحصیلی به مدت زمان تحصیل شما بستگی دارد. برای اخذ اقامت دائم کانادا می‌توانید از مجوز تحصیل خود در سیستم اکسپرس اینتری استفاده کنید و شانس خود را برای مهاجرت به کانادا افزایش دهید.

علاوه‌بر این، هنگام اقدام برای درخواست ویزای تحصیلی خود باید هزینه درخواست پذیرشتان را بپردازید و این هزینه را با نام اپلیکیشن فی می‌شناسند. در مطلب هزینه انواع ویزای کانادا چقدر است؟ به طور جامع می‌توانید درباره این هزینه اطلاعات کسب کنید. ضمن اینکه پیشنهاد می‌کنیم مقاله اپلیکیشن فی دانشگاه ‌های کانادا چیست و چگونه پرداخت می‌شود؟ را نیز بخوانید تا با جزئیات اپلیکیشن فی دانشگاه‌های کانادا آشنا شوید.

اسپانسرشیپ کانادا

مهاجرت با روش اسپانسرشیپ برای آن دسته از افرادی است که یا شهروند کانادا هستند یا اقامت دائم کانادا را دارند. برای اقدام جهت اخذ ویزای اسپانسرشیپ، ۲ راه وجود دارد: روش اول این است که کسی که مقیم کاناداست برای اسپانسرشیپ اپلای کند. روش دوم این است که اعضای درجه اول خانواده شخص دارای شهروندی کانادا برای ویزای دائم کانادا اقدام کنند. داشتن حداقل ۱۸ سال سن، تمکن مالی، حضور فرد متقاضی (عضو درخواست کننده برای سایر اعضای خانواده که شهروندی این کشور را دارد) در کانادا در زمان درخواست برای این ویزا، همگی از شرایط این روش مهاجرتی محسوب می‌شوند.

پرداخت هزینه‌های سفارت کانادا

همانطور که در مطلب حاضر خواندید، راه‌های متنوعی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد که هر شخص بنا به شرایط خود، باید یکی را برگزیند. ممکن است در ابتدا تصور کنید که مهاجرت کاری برایتان بهتر است و بعد با کمی تحقیق متوجه شوید که راه مناسب‌تری نیز وجود دارد. پیش از اقدام برای هر کدام از برنامه‌های مهاجرتی خوب است از تمام مدارک و پیش‌نیازها اطلاع پیدا کنید تا در پروسه مهاجرت به مشکلی برنخورید. با مراجعه به مطلب نحوه گرفتن وقت سفارت کانادا و مراحل بعد از آن می‌توانید اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنید.

ضمن این‌که هنگام اقدام برای دریافت ویزای کشور کانادا باید یک‌سری هزینه‌ بپردازید. به عنوان مثال اگر برای مهاجرت کاری اقدام می‌کنید، باید هزینه سفارت کانادا را بپردازید یا برای مهاجرت تحصیلی به کشور کانادا باید هزینه اپلیکیشن فی اپلای کانادا را بپردازید. مبلغ هزینه سفارت کانادا برای ویزاهای مختلف این کشور مقداری متفاوت است و در مطلب هزینه وقت سفارت کانادا چقدر است؟ + مدارک مورد نیاز می‌توانید به طور کامل در این باره اطلاعات کسب کنید.

چنانچه به کارت‌های اعتباری مانند مستر کارت یا ویزا کارت دسترسی نداشته باشید، می‌توانید از خدمات تهران پیمنت استفاده کنید. تهران پیمنت پرداخت هزینه سفارت کانادا را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با کمترین میزان کارمزد انجام می‌دهد.

اگر قبلا برای مهاجرت به کانادا اقدام کرده‌اید، از شما دعوت می‌کنیم از طریق کامنت‌ها تجربه و نظر خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (6 امتیاز)

سوالات متداول

اپلیکیشن فی ویزا هزینه‌ای است که برای درخواست بررسی ویزا باید به سفارت پرداخت کنید.

ویزای توریستی کانادا، ویزای تحصیلی کانادا، ویزای کاری کانادا و سوپر ویزای کانادا از جمله پرمتقاضی‌ترین ویزاهای اقامت موقت کشور کانادا هستند.

برای پرداخت هزینه سفارت کانادا (My CIC) باید کردیت کارت داشته باشید. اگر به کارت‌های اعتباری دسترسی ندارید می‌توانید از خدمات تهران پیمنت استفاده کنید. به این منظور به پنل کاربری خود مراجعه کنید و سفارش پرداخت هزینه ویزای کانادا را ثبت کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن برایتان آن را پرداخت کنیم.

ثبت نام آنلاین ویزای کانادا از طریق وبسایت دولت کانادا صورت می‌گیرد. با مراجعه به این وبسایت و پاسخ به سوالات درباره نوع ویزا، ملیت، وضعیت تاهل، مدت زمان مورد نظر برای اقامت در کانادا و غیره تعیین می‌شود که واجد شرایط اخذ ویزا هستید یا خیر. سپس باید مدارک موردنیاز سفارت را گردآوری و در سایت دولت کانادا بارگذاری کنید. در نهایت هم باید هزینه اپلیکیشن فی ویزا را پرداخت کنید تا درخواست ویزای شما بررسی شود. با مراجعه به مطلب راهنمای تصویری ثبت نام آنلاین ویزای کانادا به آسانی خودتان می‌توانید در وبسایت دولت کانادا ثبت نام کنید.

ویزای اسکیلد ورکر کانادا نوعی ویزای کاری کانادا برای جذب نیروهای کار ماهر است که از طریق برنامه اکسپرس اینتری نیروهای واجد شرایط را جذب می‌کند.

نظر شما چیست؟