آیا دیپازیت فی قابل استرداد (Refundable) است؟
در پروسه اپلای تحصیلی برای دانشگاههای خارجی هزینههای مختلفی وجود دارد که اپلیکنت باید بپردازد. البته پرداخت برخی از هزینهها ممکن است قابل چشمپوشی باشد ولی پرداخت بعضی از هزینهها حتما باید انجام شود. پرداخت یا عدم پرداخت هزینهها کاملا به قوانین و مقررات دانشگاههایی بستگی دارد که برایشان اپلای میکنید.
علاوهبر رایگان بودن برخی از هزینهها به هنگام اپلای، دانشگاهها ممکن است هزینههای غیر ضروری را Refundable کنند. منظور از Refundable این است که پس از ثبت نام و حضور در دانشگاه این هزینه به دانشجو بازمیگردد. در این مطلب تلاش داریم به موضوع استرداد و بازگشت هزینه دیپازیت فی بپردازیم و به برخی از مهمترین سوالات در اینباره پاسخ دهیم.
دیپازیت فی چیست؟
اول بیایید با هم بررسی کنیم که دیپازیت فی (Deposit Fee) چیست. Deposit Fee به هزینهای گفته میشود که اپلیکنت باید پس از قبولی در رشته دانشگاهی بپردازد تا صندلی دانشگاه را رزرو کند. پرداخت Deposit Fee پس از دریافت نامه پذیرش اتفاق میافتد؛ یعنی فرد ادمیشن دریافت میکند و از قبولی خود در دانشگاه باخبر میشود.
حال برای اطمینان دادن به دانشگاه و نشان دادن تصمیم جدیاش برای ادامه تحصیل، دیپازیت فی میپردازد. از آنجا که پرداخت هزینه پذیرش (Deposit Fee) پس از دریافت نامه ادمیشن انجام میشود به دیپازیت فی، ادمیشن فی (Admission Fee) نیز گفته میشود.
تفاوت میان دیپازیت فی و اپلیکیشن فی چیست؟
در پروسه اپلای تحصیلی حتما عبارتهای اپلیکیشن فی و دیپازیت فی به گوشتان خورده باشد. اپلیکیشن فی (Application Fee) آن هزینهای است که در زمان ارسال درخواست پذیرشتان میپردازید تا دانشگاه درخواست شما را برای اپلای تحصیلی بررسی کند. نتیجه اپلای تحصیلی مثبت باشد یا منفی، نمیتوانید درخواست ریفاند اپلیکیشن فی کنید؛ زیرا این هزینه برای بررسی درخواستها، برگزاری جلسات مصاحبه آنلاین و پاسخگویی به سوالات از شما گرفته شده است.
اما Deposit Fee هزینه پذیرش شما به هنگامی است که ادمیشن لتر دریافت کردهاید. در واقع هزینه اپلیکیشن فی همان ابتدا به همراه ارسال مدارک مورد نظر دانشگاه ارسال میشود، اما Deposit Fee را زمانی باید بپردازید که دانشگاه با درخواستتان موافقت کرده است پس برای مراحل بعدی باید صندلی خود را رزرو کنید و بخشهای مرتبط با اخذ ویزا را جلو ببرید.
چرا دانشگاهها Deposit Fee درخواست میکنند؟
برای خیلی از افراد این سوال پیش میآید که چرا برای رزرو صندلی و جای خود در دانشگاه باید سپردهای را تحت عنوان Deposit Fee پرداخت کنند. به طور معمول متقاضیان تحصیل در دانشگاههای خارجی برای بالا بردن شانس اپلای تحصیلی و اخذ پذیرش، برای بیشتر از یک دانشگاه درخواست ارسال میکنند. این بدان معناست که پس از اعلام نتایج ممکن است از بیشتر از یک رشته و دانشگاه ادمیشن دریافت کرده باشند.
اگر در شرایط مشابه برای چند دانشگاه درخواست پذیرش ارسال کنید و از چند جا ادمیشن دریافت کنید، چه تصمیمی میگیرید؟ در نهایت باید یک دانشگاه را انتخاب کرده، ثبتنامتان را تکمیل کنید و مراحل بعدی که مربوط به اخذ ویزاست، دنبال کنید.
دانشگاهها برای اطمینان از تصمیم جدی ثبت نام متقاضیان، هزینه Deposit Fee را دریافت میکنند؛ چون همانطور که گفتیم هر اپلیکنت ممکن است برای دو یا چند اپلیکیشن ادمیشن دریافت کند و در نهایت باید یکی از آنها را انتخاب کند. پس از اینکه اپلیکنتها انتخاب اصلی خود را مشخص کنند، مابقی ادمیشن لترها (نامههای پذیرش تحصیلی) بیپاسخ خواهند ماند و صندلی دانشگاهی خالی میماند. به همین دلیل دانشگاهها راهکاری که برای حل این موضوع درنظر گرفتهاند، دریافت هزینه پذیرش (دیپازیت فی یا همان ادمیشن فی) است.
آیا پرداخت دیپازیت فی الزامی است؟
گفتیم دلیل دریافت هزینه Deposit Fee این است که صندلیتان را در دانشگاه حفظ کنید. هزینه Admission Fee فقط در سال اول دانشگاه گرفته میشود و نیازی نیست هر سال آن را بپردازید. برخی از دانشگاهها نیز از ابتدا پرداخت هزینه پذیرش (ادمیشن فی) را الزامی نمیدانند و آن را رایگان در نظر میگیرند. به طور کل ادمیشن فی را در بیشتر دانشگاهها قابل استرداد (Refundable) بدانید ولی در مجموع برای استرداد Admission Fee باید به قوانین و مقررات دانشگاه مراجعه کنید تا گامهایتان را مطمئنتر بردارید.
اگر دیپازیت فی بپردازم ولی از تحصیل منصرف شوم چطور؟
پیشتر گفتیم که معمولا Deposit Fee قابل استرداد است. در صورتیکه از تحصیل در دانشگاه منصرف شوید میتوانید درخواست ریفاند کنید تا هزینه ادمیشن فی را پس بگیرید. البته فراموش نکنید که استرداد Admission Fee کاملا بستگی به قوانین دانشگاه دارد. زیرا اگر دانشگاه خود را متعهد به ریفاند ادمیشن فی نداند، ممکن است درصورتیکه هزینه Deposit Fee را پرداخت کرده باشید و از شرکت در دانشگاه انصراف دهید، هزینه را به شما عودت ندهند.
آیا دیپازیت فی قابل استرداد (Refundable) است؟
اپلیکنتها ممکن است به هر دلیلی از شرکت در دانشگاه و ادامه تحصیل منصرف شوند. ممکن است از جای بهتری پذیرش بگیرند یا اصلا تمایلشان به کار بیشتر از تحصیل باشد و فرصت شغلی مناسبی بیابند. در کل اگر اپلیکنتی از تحصیل منصرف شود و ادمیشن فی دانشگاه را پرداخت کرده باشد میتواند در چارچوب قوانین و مقررات دانشگاه موردنظرش درخواست استرداد Admission Fee کند. به طور کل Admission Fee قابل استرداد است اما در نهایت قوانین و مقررات دانشگاه تعیینکننده هستند و باید مطابق با مقررات از دانشگاه انتظار ریفاند داشته باشیم.
هزینه دیپازیت فی دانشگاههای مختلف چقدر است؟
هزینه Admission Fee در دانشگاههای مختلف میتواند تفاوت داشته باشد. برخی از دانشگاهها این هزینه را بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار درنظر میگیرند و برخی از دانشگاهها هزینه ادمیشن فی را تا ۱۰۰۰ دلار اعلام میکنند. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که گاهی دانشگاهها به همراه هزینه ادمیشن فی از دانشجو انتظار دارند هزینه خوابگاه و بیمه و مواردی از این دست را نیز بپردازند و به همین دلیل رقم اعلامیشان برای ادمیشن فی زیادتر است.
در واقع در این مورد، هزینهای که به عنوان ادمیشن فی پرداخت میکنید، علاوهبر هزینه پذیرش دانشگاه، هزینه خوابگاه و بیمه و غیره را نیز پوشش میدهد. برای دانستن رقم دقیق ادمیشن فی باید به وبسایت دانشگاه مربوطه مراجعه کنید.
اگر دیپازیت فی چند اپلیکیشن را پرداخت کنیم چه میشود؟
اپلیکنتها معمولا برای چند دانشگاه درخواست پذیرش ارسال میکنند تا حداقل یکی از دانشگاهها با درخواست اپلای تحصیلیاش موافقت کند. این روش میتواند شانس پذیرش و اخذ اپلای را بالا ببرد. پس از اینکه پاسخ اپلای تحصیلی دانشگاهها به متقاضیان اعلام میشود ممکن است بیشتر از یک اپلیکیشن شما پذیرفته شده باشد و ادمیشن لتر دریافت کنید.
در این مرحله باید تصمیم بگیرید کدام اپلیکیشن برای شما مناسبتر است و بهترینشان را انتخاب کنید. پس از انتخاب بهترین پروگرام تحصیلی میتوانید ادامه روند اپلای تحصیلی را که شامل پرداخت Admission Fee و اخذ ویزا است جلو ببرید.
گاهی افراد وسوسه میشوند تا پاسخ بیشتر از یک ادمیشن لتر را بدهند و برای چند اپلیکیشن، ادمیشن فی پرداخت میکند. این نکته را باید درنظر بگیرید که Admission Fee در برخی از دانشگاهها پسگرفتنی نیست و غیرقابل استرداد است. ضمن اینکه اگر دانشگاههای مدنظرتان پی ببرند که برای دو یا چند اپلیکیشن ادمیشن فی پرداخت کردهاید ممکن است ادمیشن لتر خود را پس گرفته و اجازه تحصیل به شما ندهند. به همین خاطر توصیه میکنیم فقط برای یک اپلیکیشن، ادمیشن فی پرداخت کنید.
چگونه Admission Fee را پرداخت کنیم؟
اغلب Deposit Fee را به صورت آنلاین و با استفاده از کارتهای اعتباری بینالمللی (مستر کارت، ویزا کارت و پی پال) میپردازند. اگر کارت اعتباری بینالمللی داشته باشید به راحتی میتوانید هزینه پذیرش دانشگاهتان را بپردازید.
اگر به مستر کارت و ویزا کارت دسترسی ندارید میتوانید روی کمک تهران پیمنت حساب کنید. در تهران پیمنت پرداخت هزینه دیپازیت فی/ادمیشن فی یک تا سه ساعته انجام میشود. برای استفاده از خدمات آنلاین ارزی تهران پیمنت و پرداخت Deposit Fee، به وبسایت تهران پیمنت مراجعه کنید.
در وبسایت تهران پیمنت روی بخش «خدمات» کلیک کرده، گزینه «اپلای» را انتخاب کنید و به دنبال گزینه پرداخت هزینه Admission Fee بگردید. پس از ورود به صفحه پرداخت هزینه ادمیشن فی، روی «ثبت سفارش» کلیک کنید تا وارد صفحه کاربری شخصیتان شوید. در نهایت در صفحه کاربری میتوانید سفارشتان را ثبت کنید تا پرداختتان را در سریعترین زمان ممکن انجام دهیم.