اپلیکیشن فی چیست و چگونه پرداخت میشود؟
اگر تا به حال برای مهاجرت تحصیلی و اپلای در دانشگاههای خارج از کشور اقدام کرده باشید احتمالا بارها نام اپلیکیشن فی (Application Fee) به گوشتان خورده است.
مهاجرت تحصیلی از آن دست تجربیاتی است که یک بار در زندگی اتفاق میافتد، اما همین تجربهی یکباره میتواند هزینه زیادی برای شما داشته باشد. یکی از هزینههایی که ممکن است حتی فکرش را هم نکرده باشید همین هزینهی اپلیکیشن فی برای گرفتن پذیرش از دانشگاه است.
در این مقاله هر چیزی که نیاز است در مورد Application Fee و پرداخت هزینه اپلیکیشن فی بدانید را با هم مرور میکنیم. اگر هم به دنبال راهی برای پرداخت این هزینه میگردید، به کمک سرویس پرداخت هزینه اپلیکیشن فی تهران پیمنت به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید.
اپلیکیشن فی چیست و چرا باید آن را پرداخت؟
زمانی که میخواهید برای اپلای در یک دانشگاه اقدام کنید، باید هزینهای به نام اپلیکیشن فی بپردازید. این هزینهای است که دانشگاه مقصد برای بررسی درخواست پذیرش از شما میگیرد.
البته باید بگوییم که همه دانشگاهها از دانشجویان این هزینه را نمیگیرند و بررسی درخواست اپلیکیشن توسط این دانشگاهها به صورت رایگان انجام میشود.
همانطور که میدانید برای ارسال درخواست پذیرش، ددلاین دارید؛ بنابراین باید حواستان به مهلت پرداخت اپلیکیشن فی نیز باشد. برای اطلاع از این ددلاینها نیاز است سایت دانشگاه را بررسی کنید.
دو دلیل عمده برای درخواست چنین هزینهای توسط دانشگاه وجود دارد:
- دلیل اول این است که بررسی درخواست و مدارک دانشجویان هزینه دارد. درست است که امروزه برخی از این بررسیها توسط سیستمهای کامپیوتری انجام میشود و این فرآیند نیاز به نیروی انسانی را کمتر میکند؛ اما به هر حال تعامل انسانی در هر مرحله از این فرآیند دخیل است: برگزاری جلسات آنلاین، بررسی درخواستها، پاسخ به سوالات متقاضیان و کارهایی از این دست. با دریافت اپلیکیشن فی این هزینهها جبران میشود.
- دلیل دوم این است که کالجها و دانشگاهها گاهی اوقات چنین هزینههایی را با هدف ایجاد یک مانع مالی برای متقاضیان دریافت میکنند. منظور چیست؟
تصور کنید که ارسال درخواست پذیرش برای هر برنامه تحصیلی رایگان است؛ در این صورت کار دانشجویان آسانتر است چرا که به امید ورود به بهترین دانشگاه، شانس خود را برای دانشگاههای بیشتری امتحان میکنند.
این موضوع کار را برای دانشگاه سخت میکند چون که نمیداند از بین تمام دانشجوهایی که پذیرش گرفتهاند، چند نفر واقعا ثبتنام میکنند و در کلاسها حاضر میشوند. در واقع دریافت اپلیکیشن فی به دانشگاه کمک میکند تا دانشجویانی که در این فرآیند جدی هستند را فیلتر کند.
چرا هزینه اپلیکیشن فی دانشگاهها باهم متفاوت است؟
هر موسسه و دانشگاه روش متفاوتی برای محاسبه هزینه بررسی اپلیکیشن دانشجویان دارد. این روشها میتواند بر اساس تعداد درخواستهایی که برای پذیرش دریافت میشود یا انتخابی بودن فرآیند پذیرش توسط دانشگاه باشد. Application Fee تنها هزینهای نیست که از دانشگاه به دانشگاه تفاوت دارد؛ تمام هزینههای دیگر از جمله شهریه، خوابگاه و غیره در هر دانشگاهی متفاوت است.
برای هزینه اپلیکیشن فی چقدر باید بپردازم؟
مقدار اپلیکیشن فی بسته به دانشگاه، کشور، مقطع و برنامه تحصیلی مورد نظر متفاوت است. هزینه اپلیکیشن فی به طور تقریبی میتواند از ۴۵ تا ۷۵ دلار متغیر باشد. این مبلغ برای تحصیلات تکمیلی خصوصا در رشتههایی مانند MBA تا ۱۵۰ دلار هم میرود.
تمام هزینههایی که باید بپردازید باید به وضوح توسط دانشگاهی که میخواهید برای آن اپلای کنید مشخص شده باشد؛ بنابراین حتما قبل از پرداخت، این موارد را بررسی کنید. برای اینکه از مقدار دقیق این مبلغ مطلع شوید باید به وبسایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید.
نکتهای که در مورد اپلیکیشن فی باید در نظر داشته باشید این است که معمولا این هزینه فارغ از اینکه از دانشگاه پذیرش بگیرید یا نه، قابل استرداد نیست.
تفاوت Application Fee با Admission Fee/Deposit Fee
همانطور که گفته شد Application Fee هزینهای است که برای بررسی درخواست پذیرش و مدارک شما، توسط دانشگاه گرفته میشود.
Admission Fee یا Deposit Fee پس از قطعی شدن پذیرش به دانشگاه پرداخت میشود. هدف از دریافت این هزینه این است که دانشگاه اطمینان حاصل کند دانشجویی که به او پذیرش داده شده، قصد تحصیل در آن دانشگاه را دارد.
در واقع Application Fee قبل و Admission Fee پس از دریافت پذیرش پرداخت میشود.
تفاوت دیگر این دو در این است که مبلغ Admission Fee معمولا قابل استرداد (Refundable) است و پس از ثبتنام در دانشگاه، کل مبلغ به دانشجو بازگردانده میشود. در حالیکه مبلغ Application Fee قابل استرداد نیست.
راههایی برای کاهش هزینه Application Fee
- لیست کالجها و دانشگاههای مورد نظر خود را محدود کنید. احتمالا به این فکر میکنید که برای افزایش شانس پذیرش، در دانشگاههای بیشتری اپلای کنید. اما سوالی اینجا وجود دارد: آیا همه گزینههای موجود در لیست نهایی شما واقعا برایتان مناسب هستند؟ حتی اگر همه مناسب باشند، شانس شما برای پذیرش چقدر است؟ اگر شانس قبولیتان کم است، آیا واقعا ارزش دارد برای آن کالج اپلای کنید؟ هنگام انتخاب لیست، واقع بین باشید و فقط برای دانشگاههایی اقدام کنید که مناسب هستند و شانس کافی برای قبولی در آنها را دارید.
- برای دانشگاههایی که اپلیکیشن فی آنها رایگان است اپلای کنید. لیست این دانشگاهها را میتوانید با یک سرچ ساده در گوگل پیدا کنید. برخی از دانشگاههای مطرح بینالمللی از دریافت هزینه اپلیکیشن فی صرف نظر میکنند یا برای بعضی دانشجویان با شرایط خاص، تخفیفهایی قائل میشوند چرا که ترجیح میدهند طیف متنوعتری از دانشجویان داشته باشند.
پرداخت هزینه Application Fee
پرداخت اپلیکیشن فی را میتوانید از طریق راههای زیر انجام دهید:
- پرداخت به صورت آنلاین: اگر مستر کارت و ویزا کارت داشته باشید به راحتی میتوانید هزینه را بپردازید.
- پرداخت آفلاین از طریق حساب بانکی: با حواله بانکی میتوانید مستقیما مبلغ را به حساب دانشگاه پرداخت کنید. این اطلاعات را در وبسایت دانشگاه پیدا خواهید کرد.
- خدمات تهران پیمنت: به کمک سرویس پرداخت هزینه اپلیکیشن فی تهران پیمنت به راحتی و در عرض چند ساعت میتوانید پرداخت خود را انجام دهید. کافیست سفارش خود را ثبت کنید و باقی کار را به ما بسپارید.
همانطور که گفتیم Application Fee یکی از هزینههایی است که هنگام اپلای کردن با آن مواجه میشوید. دریافت این هزینه توسط دانشگاه دلایلی دارد که همه را در این مقاله بررسی کردیم. همچنین نحوه پرداخت هزینه اپلیکیشن فی و بهترین سایت پرداخت اپلیکیشن فی را هم ذکر کردیم.
نکتهای که خوب است از همین ابتدای پروسه مهاجرت تحصیلی به آن توجه داشته باشید، ددلاینهاست. به سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید و تمام اطلاعات لازم را به دست آورید.