اپلیکیشن فی چیست و چگونه پرداخت می‌شود؟

pen پگاه قبادی
calendar ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
eye 1810 بازدید

اگر تابه‌حال برای مهاجرت تحصیلی اقدام کرده باشید احتمالا بارها نام اپلیکیشن فی (Application Fee) را شنیده‌اید. مهاجرت تحصیلی از آن دست تجربیاتی است که یک بار در زندگی اتفاق می‌افتد، اما همین تجربه‌ یکباره می‌تواند هزینه زیادی برای شما داشته باشد. یکی از مواردی که ممکن است حتی فکرش را هم نکرده باشید، پرداخت هزینه‌ اپلیکیشن فی برای ارسال درخواست پذیرش به دانشگاه است. در این مقاله هر چیزی که نیاز است در مورد هزینه Application Fee بدانید را با هم مرور می‌کنیم. اگر هم به دنبال راهی برای پرداخت این هزینه می‌گردید، به کمک سرویس پرداخت هزینه اپلیکیشن فی تهران پیمنت به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید.

 

اپلیکیشن فی چیست و چرا باید آن را پرداخت؟

زمانی که می‌خواهید برای یک دانشگاه اپلای کنید، لازم است هزینه‌ای به نام اپلیکیشن فی بپردازید. اپلیکیشن فی دانشگاه هزینه‌ای است که دانشگاه مقصد برای بررسی درخواست پذیرش و مدارک تحصیلی متقاضیان، از آن‌ها دریافت می‌کند. ۲ دلیل عمده برای پرداخت اپلیکیشن فی وجود دارد:

  • دلیل اول این است که بررسی درخواست پذیرش و مدارک دانشجویان هزینه‌ دارد. درست است که امروزه برخی از این بررسی‌ها توسط سیستم‌های کامپیوتری انجام می‌شود و این فرایند نیاز به نیروی انسانی را کمتر می‌کند؛ اما به هر حال تعامل انسانی در هر مرحله از این فرایند دخیل است. برگزاری جلسات آنلاین مصاحبه، بررسی درخواست‌های پذیرش، پاسخ به ایمیل‌ها و سوالات متقاضیان، همگی از دلایل دریافت این هزینه هستند.
  • دلیل دوم این است که کالج‌ها و دانشگاه‌ها چنین هزینه‌هایی را با هدف ایجاد یک مانع مالی برای متقاضیان پذیرش دریافت می‌کنند. منظور چیست؟ تصور کنید که ارسال درخواست پذیرش برای هر برنامه تحصیلی رایگان است. در این صورت کار دانشجویان آسان‌تر است چرا که به امید ورود به بهترین دانشگاه، شانس خود را برای دانشگاه‌های بیشتری امتحان می‌کنند. این موضوع کار را برای دانشگاه سخت‌ می‌کند چرا که نمی‌داند از بین تمام دانشجویان متقاضی، چند نفر واقعا در گرفتن پذیرش از دانشگاه جدی هستند. در واقع دریافت هزینه اپلیکیشن فی به دانشگاه کمک می‌کند تا دانشجویانی که در این فرایند مصمم هستند را فیلتر کند.

البته باید بگوییم که همه دانشگاه‌ها، دانشجویان را ملزم به پرداخت هزینه اپلیکیشن فی نمی‌کنند. بررسی درخواست اپلیکیشن توسط این دانشگاه‌ها که به دانشگاه های بدون اپلیکیشن فی معروف هستند، به صورت رایگان انجام می‌شود.

 

پرداخت هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه های کانادا و آمریکا

اپلیکیشن فی دانشگاه چیست و نحوه پرداخت اپلیکیشن فی چگونه است؟

 

چرا هزینه Application Fee دانشگاه‌ ها باهم متفاوت است؟

هر موسسه و دانشگاه، روش متفاوتی برای محاسبه هزینه بررسی درخواست پذیرش دانشجویان دارد. این روش‌ها می‌تواند بر اساس تعداد درخواست‌هایی که برای پذیرش دریافت می‌شود یا انتخابی بودن فرایند پذیرش دانشگاه، متفاوت باشد. هزینه اپلیکیشن فی تنها هزینه‌ای نیست که از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت است؛ تمام هزینه‌ های تحصیل از جمله شهریه دانشگاه، خوابگاه و غیره برای هر دانشگاهی متفاوت است. به طور مثال هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه های ایتالیا به مراتب کمتر از هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا است.

 

هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه چقدر است؟

هزینه اپلیکیشن فی بسته به دانشگاه، کشور، رشته، مقطع و برنامه تحصیلی مورد نظر متفاوت است. معمولا این هزینه برای مقطع کارشناسی کمتر از مقاطع کارشناسی ارشد و دکتراست. همچنین اگر برنامه تحصیلی مورد نظر شما Part-time باشد، هزینه اپلیکیشن فی کمتری خواهید پرداخت. رشته تحصیلی نیز بر مقدار این هزینه تاثیرگذار است؛ به عنوان مثال هزینه Application Fee برای رشته‌ MBA به مراتب بیشتر از سایر رشته‌هاست. در جدول زیر هزینه اپلیکیشن فی بهترین دانشگاه های کانادا را مشاهده می‌کنید.

نام دانشگاه

مبلغ اپلیکیشن فی (دلار کانادا)

125-180

McGill University

125-135 

University Of British Columbia

168-175 

University of Montreal

102-112 

University of Alberta

75-125 

McMaster University

110-150 

University of Waterloo

125-130 

University of Western Ontario

125-130 

University of Ottawa

75-85 

University of Calgary

125-145 

Ontario Tech University

120-135 

York University

130-140 

Queen's University

100-150 

Concordia University

100-130 

University of Windsor

75-125 

University of Victoria

125-162 

 

تفاوت اپلیکیشن فی با ادمیشن فی (Admission Fee)

همانطور که گفته شد Application Fee هزینه‌ای است که برای بررسی درخواست پذیرش و مدارک شما، توسط دانشگاه دریافت می‌شود. در حالی که ادمیشن فی که به آن دیپازیت فی (Deposit Fee) نیز گفته می‌شود، پس از قطعی شدن دریافت پذیرش، به دانشگاه پرداخت می‌شود. هدف از دریافت این هزینه این است که دانشگاه اطمینان حاصل کند دانشجویی که به او پذیرش داده شده، قصد تحصیل در آن دانشگاه را دارد.

در واقع تفاوت اپلیکیشن فی با دیپازیت فی این است که Application Fee در زمان ارسال درخواست پذیرش و Admission Fee پس از دریافت پذیرش پرداخت می‌شود. تفاوت دیگر این دو در این است که هزینه ادمیشن فی دانشگاه معمولا قابل استرداد (Refundable) است و پس از ثبت‌نام در دانشگاه، کل مبلغ به دانشجو بازگردانده می‌شود. در حالیکه هزینه Application Fee قابل استرداد نیست.

 

راه‌هایی برای کاهش هزینه Application Fee

  • ویو اپلیکیشن فی یکی از راه‌های کاهش هزینه‌های اپلای است. Application Fee Waiver به این معناست که متقاضی از دانشگاه درخواست می‌کند که او را از پرداخت هزینه اپلیکیشن فی معاف کند. برای بسیاری از دانشجویان این سوال پیش می‌آید که چگونه اپلیکیشن فی را ویو کنیم؟ در پاسخ به این سوال پیشنهاد می‌کنیم نحوه ویو اپلیکیشن فی را مطالعه کنید.
  • لیست کالج‌ها و دانشگاه‌های مورد نظر خود را محدود کنید. احتمالا به این فکر می‌کنید که برای افزایش احتمال دریافت پذیرش، برای دانشگاه‌های بیشتری اپلای کنید. اما سوالی اینجا وجود دارد: آیا همه گزینه‌های موجود در لیست نهایی شما واقعا برایتان مناسب هستند؟ حتی اگر همه گزینه‌ها مناسب باشند، شانس شما برای گرفتن پذیرش چقدر است؟ اگر شانس قبولی‌تان کم است، آیا واقعا ارزش دارد برای آن دانشگاه اپلای کنید؟ هنگام انتخاب لیست، واقع‌ بین باشید و فقط برای دانشگاه‌هایی اقدام کنید که متناسب با شرایط شما هستند و شانس کافی برای قبولی در آنها را دارید.
کارمزد پرداخت اپلیکیشن فی - پرداخت اپلیکیشن فی از ایران

هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه چقدر است؟

 

نحوه پرداخت هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه

پرداخت اپلیکیشن فی را می‌توانید از طریق راه‌های زیر انجام دهید:

  • پرداخت به صورت آنلاین: اگر مستر کارت و ویزا کارت داشته باشید به راحتی می‌توانید این هزینه را بپردازید.
  • پرداخت آفلاین از طریق حساب بانکی: با حواله بانکی می‌توانید مستقیما هزینه را به حساب دانشگاه واریز کنید.
  • خدمات تهران پیمنت: به کمک سرویس پرداخت هزینه اپلیکیشن فی تهران پیمنت به راحتی و در کمتر از ۳ ساعت می‌توانید پرداخت خود را انجام دهید.

نکته‌ای که لازم است در مورد هزینه اپلیکیشن فی بدانید این است که این هزینه Non Refundable است و قابل استرداد نیست. شما فارغ از نتیجه درخواست پذیرش نمی‌توانید این هزینه را از دانشگاه پس بگیرید. نکته مهم دیگر، توجه به ددلاین دانشگاه برای اپلای است. شما تنها تا تاریخ ددلاین اپلای دانشگاه فرصت دارید هزینه Application Fee را بپردازید.

 

همانطور که گفتیم هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه یکی از هزینه‌هایی است که هنگام اپلای کردن با آن مواجه می‌شوید. دریافت این هزینه توسط دانشگاه دلایلی دارد که همه را در این مقاله بررسی کردیم. همچنین با نحوه پرداخت هزینه اپلیکیشن فی و بهترین سایت پرداخت اپلیکیشن فی آشنا شدیم. نکته‌ای که خوب است از همین ابتدای پروسه مهاجرت تحصیلی به آن توجه داشته باشید، ددلاین‌ دانشگاه است. به سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید و تمام اطلاعات لازم را در این باره به دست آورید.

5/5 - (1 امتیاز)

سوالات متداول

برای پرداخت هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه می‌توانید از خدمات پرداخت آنلاین تهران پیمنت استفاده کنید. پرداخت شما با کمترین کارمزد و در کمتر از ۳ ساعت انجام خواهد شد.

این مورد به ددلاین اپلای دانشگاه بستگی دارد. شما تا پایان ددلاین فرصت دارید فرم اپلیکیشن را پر کرده، مدارک خود را به دانشگاه بفرستید و پرداخت هزینه اپلیکیشن فی را انجام دهید.

دانشگاه‌ها معمولا هزینه اپلیکیشن فی را برای توسعه فرم آنلاین اپلکیشن‌، ارزیابی مدارک تحصیلی، برگزاری جلسات آنلاین مصاحبه‌، پاسخ به سوالات و ایمیل‌ها و اعلام نتیجه درخواست پذیرش به متقاضیان، دریافت می‌کنند.

خیر. به طور معمول هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه قابل استرداد (Refundable) نیست و فارغ از نتیجه درخواست پذیرش، به دانشجو بازگردانده نمی‌شود.

هزینه اپلیکیشن فی (Application Fee) برای هر دانشگاه متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای اطلاع یافتن از مقدار دقیق این هزینه باید به وبسایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید.

نظر شما چیست؟