همه چیز درباره اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا

pen سحر مجاب
calendar تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴۰۲/۹/۸
eye 2301 بازدید

اگر قصد دارید برای درخواست پذیرش دانشگاه‌های مورد علاقه خود در کشور آمریکا اقدام کنید، بهتر است بدانید که این درخواست پذیرش، نیازمند صرف هزینه‌های قابل توجهی در هر یک از مراحل اپلای است. هزینه‌های اپلای وابسته به ارزهای بین‌المللی مانند دلار است و با توجه به تورم موجود در کشورمان، هزینه‌های اپلای تحصیلی همواره در حال افزایش است. یکی از هزینه‌هایی که باید حین اقدام برای پذیرش به آن توجه کنید، اپلیکیشن فی نام دارد. اپلیکیشن فی به‌طور خلاصه مربوط به هزینه‌هایی است که شما و همه متقاضیان برای دریافت پذیرش می‌پردازید تا دانشگاه، درخواستتان را مورد بررسی قرار دهد. در این مطلب قصد داریم به بررسی موضوع اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا بپردازیم و یک روش مناسب برای پرداخت هزینه اپلیکیشن فی (Application Fee) به شما معرفی کنیم.

پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه‌ های آمریکا

اپلیکیشن فی چیست؟

اپلیکیشن فی (Application Fee) هزینه‌ای است که متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌های خارجی، به هنگام درخواست پذیرش (اپلای) می‌پردازند. مطابق اعلام دانشگاه‌ها، این هزینه بابت توسعه زیرساخت‌های آنلاین دریافت اپلکیشن‌ (تقاضانامه)‌ آنلاین، فرآیند دسته‌بندی، ارزیابی، بررسی مدارک، برگزاری جلسات مصاحبه‌، پاسخ به سوالات متقاضیان، محک و سنجش مدارک متقاضیان و همچنین اعلام نتایج اپلای از متقاضیان یا همان Applicantها، دریافت می‌شود.

اگرچه پرداخت هزینه‌ای با عنوان اپلیکیشن فی برای بسیاری از دانشجویان خوشایند نیست، اما کمیته پذیرش دانشگاه‌ها دلایل متعددی برای دریافت اپلیکیشن فی درنظر می‌گیرند. یکی از دلایل قابل توجه آن است که متقاضیان حقیقی دانشگاه‌ها درخواست پذیرش خود را ثبت کنند. به طور معمول برای دانشگاه‌هایی که اپلیکیشن فی ندارند، چندین برابر دانشگاه‌هایی که اپلیکیشن فی دارند، درخواست پذیرش ارسال می‌شود.

زمان پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا

هر Program یا برنامه تحصیلی، شامل اطلاعات منحصر به فردی در رابطه با رشته تحصیلی، کورس‌ها، مقطع تحصیلی، مدرک تحصیلی، برنامه و همچنین ترم ورودی آن Program است. هر برنامه تحصیلی با توجه به زمان شروع خود، ددلاین مشخصی دارد. ددلاین هر برنامه تحصیلی هم به معنای آخرین روزی است که متقاضیان می‌توانند با پرداخت هزینه Application Fee، اپلیکیشن خود را Submit یا تحویل دهند و پس از تاریخ ددلاین (به‌طور معمول) دیگر اپلیکیشن‌های دریافتی، توسط دانشگاه برای آن ترم دریافت یا بررسی نمی‌شوند.

پس ددلاین دانشگاه های آمریکا به معنای آخرین مهلت زمانی است که متقاضی می‌تواند اپلیکیشن خود را Submit کرده و طبعاً به هنگام سابمیت اپلیکیشن، لازم است اپلیکیشن فی نیز پرداخت شود. بنابراین، نکته مهم در فرآیند اپلای این است که هم ددلاین دانشگاه‌های آمریکایی موردنظر را بدانید و تا پیش از ددلاین تعیین شده، اپلیکیشن خود را سابمیت کنید و هم مبلغ اپلیکیشن فی دانشگاه آمریکایی مورد نظر را بدانید تا برای پرداخت آن آمادگی داشته باشید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ددلاین، توصیه می‌کنیم مطلب ددلاین (Deadline) چیست و مهمترین ددلاین‌ها چه زمانی هستند؟ را مطالعه کنید.

پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه‌ های آمریکا

هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا

مبلغ هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا، ممکن است از ۱۵ تا ۱۰۰ دلار (و در مواردی بیشتر) متغیر باشد؛ به همین دلیل، برای اطمینان از مبلغ اپلیکیشن فی دانشگاه خود، لازم است حتماً وب‌سایت دانشگاه مورد نظر را به دقت چک کنید. در ادامه مبلغ اپلیکیشن فی برای دوره‌های Graduate (فوق لیسانس و دکتری) در چند دانشگاه برتر آمریکا فهرست شده است.

نام دانشگاه

مبلغ اپلیکیشن فی

رتبه دانشگاه در دنیا
(طبق وبگاه QS 2023)

دانشگاه MIT

۷۵ دلار

۱

دانشگاه استنفورد

۱۲۵ دلار

۵

مؤسسه فناوری کالیفرنیا

۸۰ دلار

۱۰

دانشگاه شیکاگو

۷۵ دلار

۱۱

دانشگاه پنسیلوانیا

۷۵ دلار

۱۲

دانشگاه ییل

۸۰ دلار

۱۶

دانشگاه کلمبیا

۸۵ دلار

۱۹

دانشگاه دوک

۹۵ دلار

۵۷

دانشگاه براون

۷۵ دلار

۷۳

دانشگاه کرنل

۸۰ دلار  

۱۳

دانشگاه نیویورک

۸۰ دلار

۳۸

دانشگاه نورث وسترن

۷۵ دلار 

۴۷

دانشگاه بوستون 

۸۰ دلار 

۹۳

دانشگاه پوردو

۶۰ دلار 

۲۵۳

دانشگاه رایس

۷۵ دلار 

۱۴۵

دانشگاه فلوریدا

۳۰ دلار 

۱۶۸

دانشگاه ایالتی آریزونا

۷۰ دلار 

۱۷۹

دانشگاه ویرجینیا

۷۵ دلار 

۲۶۰

دانشگاه میامی

۷۰ دلار 

۲۷۸

دانشگاه جورج تاون

۹۰ دلار 

۲۹۷

دانشگاه نوتردام

۷۵ دلار 

۳۰۴

دانشگاه ایالتی فلوریدا

۳۰ دلار 

۵۵۶

دانشگاه یوتا

۵۵ دلار 

۴۴۱

دانشگاه کانزاس

۶۵ دلار 

۴۱۰

دانشگاه جورج واشنگتن

۸۰ دلار 

۳۴۰

آشنایی با بهترین دانشگاه‌ها در ایالات متحده می‌تواند راهنمای خوبی هنگام اپلای باشد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم مطلب بهترین دانشگاه های آمریکا در سال ۲۰۲۳ را نیز مطالعه کنید و سپس هزینه اپلیکیشن فی هر یک را از وب‌سایت‌های مربوطه بیابید.

ویو کردن اپلیکیشن فی (fee waiver) در دانشگاه های آمریکا

ویو کردن اپلیکیشن فی (Fee Waiver) به معنای چشم‌پوشی از هزینه اپلیکیشن فی است. Waive کردن اپلیکیشن فی منجر به رایگان شدن هزینه سابمیت اپلیکیشن می‌شود. درخواست برای ویو کردن اپلیکیشن فی با استفاده از یک فرم صورت می‌گیرد که به دلیل شایستگی تحصیلی فرد، این امتیاز به او داده می‌شود. اگرچه هیچ‌کدام از متقاضیان تمایلی به پرداخت اپلیکیشن فی ندارند، معمولا درخواست چشم‌پوشی از این مبلغ بیشتر توسط متقاضیانی صورت می‌گیرد که اعلام می‌کنند توانایی مالی برای پرداخت هزینه‌های اضافی تحصیل ندارند.

به‌طور کلی، موافقت با درخواست چشم‌پوشی از اپلیکیشن فی امری نادر است و در عمده موارد با چنین درخواست‌هایی به ویژه برای دوره‌های Graduate (فوق لیسانس و دکتری) موافقت نمی‌شود. با مراجعه به مطلب شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس و دکترا چیست؟ جزئیات بیشتری درباره شرایط تحصیل در دوره‌های Graduate ایالات متحده کسب کنید.

نکات مهم درباره اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا

  • به دلیل آن که هر دانشگاه تعداد محدودی را برای ویو اپلیکیشن فی در نظر می‌گیرد، سعی کنید قبل از رسیدن به زمان ددلاین ایمیل خود را ارسال کنید.
  • بهتر است ایمیل ویو اپلیکیشن فی را به‌جای ارسال به اساتید، به کارمندان دانشگاه و افرادی که کارهای دانشجویان مهاجر را انجام می‌دهند ارسال کنید.
  • معمولا اپلیکیشن فی در دانشگاه‌های آمریکایی قابل استرداد نیستند.
  • به استثنای بعضی از دانشگاه‌ها، امکان ویرایش اطلاعات تا قبل از پرداخت اپلیکیشن فی وجود دارد؛ بنابراین، از صحیح بودن اطلاعات خود تا قبل از پرداخت اپلیکیشن فی اطمینان حاصل کنید.

دانشگاه های آمریکایی بدون اپلیکیشن فی ۲۰۲۳

در میان دانشگاه‌های معتبر آمریکا ممکن است دانشگاه‌هایی پیدا کنید که مبلغ اپلیکیشن فی مقدار پایین‌تری دارد یا برای دانشجویان خارجی رایگان است. به عنوان مثال، دانشگاه Tulane که طبق وبسایت QS در سال ۲۰۲۳، توانسته در میان دانشگاه‌های برتر دنیا رتبه ۶۰۰ را از آنِ خود کند، مبلغ اپلیکیشن فی مناسب‌تری دارد. اپلیکیشن فی در دانشگاه Tulane برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی ۵۰ دلار است. ۱۰ دانشگاه‌ آمریکایی که اپلیکیشن فی دریافت نمی‌کنند، عبارت‌اند از:

نحوه پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا

نحوه پرداخت اپلیکیشن فی بسته به هر دانشگاه می‌تواند متفاوت باشد که در وب سایت دانشگاه مربوطه برای هر برنامه تحصیلی قابل مشاهده است. معمولاً ۳ روش اصلی برای پرداخت اپلیکیشن فی وجود دارد:


سیستم پرداخت آنلاین

پرداخت اپلیکیشن فی با استفاده از مستر کارت یا ویزا کارت به صورت آنلاین. پرداخت با سیستم پرداخت آنلاین در صورتی که خودتان Visa Card یا Master Card داشته باشید یا این که دوستان و آشنایانتان در خارج از کشور با این کارت‌ها برای شما این پرداخت را انجام دهند، امکان‌پذیر است.


پرداخت آفلاین با حساب بانکی

پرداخت آفلاین با حساب بانکی یا چک. این روش گزینه مناسبی برای ایرانی‌ها محسوب نمی‌شود؛ زیرا هم کارمزد بالایی دارد، هم عمدتاً توسط صرافی‌ها قابل انجام نیست. از سوی دیگر، این گزینه در بسیاری از دانشگاه‌ها به عنوان روشی برای پرداخت، ارائه نمی‌شود.


استفاده از سرویس پرداخت واسطه

با استفاده از سرویس‌های پرداخت واسطه مانند تهران پیمنت. با استفاده از تهران پیمنت و با ارسال اطلاعات ورود به اکانت، می‌توانید تا پیش از ددلاین درخواست خود را ثبت کنید. پرداخت رسید اپلیکیشن فی در دانشگاه مورد نظرتان ظرف حداکثر ۳ ساعت برای شما ارسال می‌شود. این روش احتمالاً رایج‌ترین شیوه برای پرداخت هزینه اپلیکیشن فی توسط متقاضیان ایرانی است.

درباره نحوه پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا، پیشنهاد می‌کنیم مطلب چگونه اپلیکیشن فی را پرداخت کنیم؟ (راهنمای کامل) را هم مطالعه کنید. چنانچه برای دریافت پذیرش در دانشگاه های ایالات متحده اقدام کرده‌اید، از شما دعوت می‌کنیم تجربه خود را از طریق بخش کامنت با ما در میان بگذارید.

۵/۵ - (۳۱ امتیاز)

نظر شما چیست؟

IRV