آزمون تافل iBT چه تفاوتی با تافل کاغذی و تافل Home Edition دارد؟
آزمون تافل که تحت عنوان TOEFL نیز از آن یاد میشود، یکی از چندین آزمون معتبر زبان انگلیسی است که مهارتهای زبانی دانشجویان را طبق استانداردهای تعیین شده از سوی ETS مورد ارزیابی قرار میدهد. این آزمون یکی از پیشنیازهای اپلای برای دانشگاههای خارجی است و دانشجویان با ثبت نام آزمون تافل iBT و پرداخت هزینه آن، شانس خود را برای گرفتن پذیرش از دانشگاهها بیشتر میکنند. تا به امروز نسخه های مختلفی از آزمون تافل ارائه شده است که در این مقاله میخواهیم به تفاوت سه نسخه از آن بپردازیم.
آشنایی با آزمون تافل
آزمون تافل (TOEFL) مخفف عبارت Test Of English as a Foreign language است و تحت نظارت موسسه ETS برگزار میشود. این آزمون استاندارد، ۴ مهارت زبانی دانشجویان را در سطح آکادمیک بررسی میکند. این ۴ مهارت عبارتند از Reading ،Listening ،Writing و Speaking که آزمون هم (به غیر از نسخه کاغذی که کمی تفاوت دارد) در قالب همین ۴ بخش طراحی شده است.
احتمالا نام تافل iBT را بارها شنیدهاید؛ iBT خلاصه شده عبارت Internet Based TOEFL است. iBT به آزمون تافل آنلاین گفته میشود و همانطور که از نامش پیداست به صورت آنلاین، در مکانهای تعیین شده از سوی ETS برگزار میشود. تافل iBT در اواخر دهه ۹۰ میلادی ارائه شد. تا قبل از این تاریخ، نوع دیگری از آزمون تافل موجود بود که تافل کاغذی یا Paper Based TOEFL نام دارد. حدودا ۲ سال است که دیگر این نسخه از تافل در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران برگزار نمیشود.
در سال ۲۰۲۰ و با همهگیری بیماری کرونا، موسسه ETS نسخه دیگری از تافل را تحت عنوان TOEFL iBT Home Edition ارائه داد. آزمون TOEFL iBT هوم ادیشن همان آزمون تافل iBT است که به صورت آنلاین در خانه و تحت نظارت یک فرد تعیین شده از سوی ETS، برگزار میشود.
با ما همراه باشید تا نسخه های آزمون تافل را از لحاظ ساختار تست و میزان اعتبار آنها نزد دانشگاهها و موسسات آموزشی بررسی کنیم.
انواع آزمون تافل
آزمون تافل در قالب چندین نسخه برگزار میشود که مهمترین این نسخهها برای اپلای در دانشگاهها عبارتند از:
- آزمون تافل iBT که به صورت آنلاین در مکانهایی که از سوی ETS تعیین میشوند برگزار میشود.
- آزمون تافل PBT یا همان تافل کاغذی که در مکانهای برگزاری آزمون به صورت سنتی و کاغذی اجرا میشود.
- آزمون تافل iBT هوم ادیشن؛ نسخه دیگری از تافل آنلاین است با این تفاوت که در خانه و تحت نظارت یک ناظر تعیین شده برگزار میشود.
مدرک هر سه این آزمونها ۲ سال اعتبار دارد و توسط بسیاری از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در سراسر دنیا پذیرفته میشود. در ادامه راجع به میزان اعتبار مدرک تافل صحبت خواهیم کرد. هزینه آزمون TOEFL iBT و TOEFL iBT Home Edition در ایران برابر با ۲۶۵ دلار است. همانطور که گفتیم آزمون تافل PBT دیگر در ایران برگزار نمیشود.
تافل iBT و تافل هوم ادیشن از لحاظ ساختاری با هم تفاوتی ندارند و تفاوت آنها در ترتیب سوالات و نحوه برگزاری آنها است. در ادامه، تفاوتهای ساختاری این آزمونها را بررسی میکنیم.
ساختار آزمون تافل iBT و Home Edition
دو نسخه تافل iBT و تافل هوم ادیشن ساختار یکسانی دارند و ۴ مهارت زبانی داوطلبان را ارزیابی میکنند. هر دو آزمون از ۴ بخش Reading ،Listening ،Writing و Speaking تشکیل شدهاند که در زیر هر یک را بررسی میکنیم:
ریدینگ آزمون تافل (TOEFL Reading)
بخش ریدینگ (Reading) تافل، دایره لغات و توانایی شما در درک متون آکادمیک انگلیسی را مورد سنجش قرار میدهد. در آزمون معمولا ۳ یا ۴ متن Reading به شما داده میشود که هر کدام ۹ یا ۱۰ سوال دارد. برای پاسخدهی به سوالات ریدینگها که در مجموع شامل حدودا ۷۰۰ کلمه میشوند، بین ۵۴ تا ۷۲ دقیقه زمان خواهید داشت. اکثر سوالات در بخش Reading یک امتیازی هستند اما به آخرین سوال هر سری از سوالات، بیش از یک نمره اختصاص داده شده است.
لیسنینگ آزمون تافل (TOEFL Listening)
بخش لیسنینگ (Listening) تافل، توانایی شما در درک مکالمات و سخنرانیها به زبان انگلیسی را ارزیابی میکند. این بخش، از ۲ یا ۳ قسمت جداگانه تشکیل شده است. در هر قسمت، یک مکالمه و یک یا دو سخنرانی برای شما پخش میشود؛ بخش Listening فقط یکبار پخش میشود و قابل تکرار نیست. پس از شنیدن هر فایل صوتی، باید به چند سوال در مورد موضوعات بیان شده پاسخ دهید. ۴۱ تا ۵۷ دقیقه به این قسمت از آزمون اختصاص داده شده است.
در طول پاسخدهی به سوالات این بخش از تافل، یک ساعت کوچک در گوشهای از صفحه مشاهده میکنید که به شما نشان میدهد چقدر زمان باقی مانده است. اگر میخواهید نگران کم آوردن وقت نباشید خوب است به هر سوال ۳۵ ثانیه زمان اختصاص دهید. بیشتر سوالات بخش Listening یک نمرهای هستند.
اسپیکینگ آزمون تافل (TOEFL Speaking)
در بخش اسپیکینگ آزمون تافل این شانس را دارید که توانایی خود را در صحبت کردن به زبان انگلیسی نشان دهید. در این قسمت از آزمون، ۴ سوال در مورد موضوعات مختلف از شما پرسیده میشود. سوال اول در مورد یک موضوع ساده و روزمره است. پاسخ شما بر اساس تواناییتان در واضح و منسجم صحبت کردن، ارزیابی میشود.
برای دو سوال بعدی، ابتدا متن کوتاهی به شما داده میشود که باید آن را بخوانید. موضوع این متن معمولا تغییرات مربوط به کلاسهای دانشگاه یا یک موضوع آکادمیک است؛ پس از آن مکالمهای در مورد همان موضوعات برای شما پخش میشود. سپس دو سوال در مورد آنچه خوانده و شنیدهاید پرسیده میشود. برای جواب دادن به این سوالات لازم است اطلاعاتی که در متن و فایل صوتی به شما داده شده را باهم ترکیب کنید.
برای سوال آخر به بخشی از یک سخنرانی در مورد یک موضوع آکادمیک گوش خواهید داد. سپس از شما خواسته میشود نکات اصلی آنچه شنیدید را خلاصه کنید. برای پاسخدهی به سوالات اسپیکینگ میتوانید نت برداری کنید. نمرهدهی به سوالات بخش Speaking تماما به طیف لغات و اصطلاحاتی که استفاده میکنید و انسجام پاسخهای شما بستگی دارد. برای پاسخدهی به سوالات این بخش ۱۷ دقیقه زمان خواهید داشت.
رایتینگ آزمون تافل (TOEFL Writing)
بخش رایتینگ تافل، توانایی شما در نوشتن به زبان انگلیسی را بررسی میکند. این بخش شامل دو تسک رایتینگ است. برای تسک اول، ابتدا یک متن را میخوانید، سپس به یک فایل صوتی گوش میدهید و در نهایت بر اساس آنچه خوانده و شنیده اید به سوال اول پاسخ میدهید. برای سوال دوم، نظر خود را در مورد موضوع مطرح شده مینویسید. در مجموع ۵۰ دقیقه زمان دارید تا بخش رایتینگ را تمام کنید.
نمونه سوالات آزمون تافل را میتوانید از وبسایت ETS دانلود کنید. این سایت همچنین چندین سری از بخشهای مختلف آزمون را در قالب فایلهای PDF در اختیار زبان آموزان قرار داده که به صورت رایگان میتوانید به این فایلها هم دسترسی داشته باشید.
تفاوت تافل iBT با Home Edition
- آزمون تافل iBT به صورت حضوری در مراکز تعیین شده از سوی ETS برگزار میشود در حالی که تافل iBT هوم ادیشن به صورت آنلاین در خانه برگزار میشود.
- در پایان آزمون تافل هوم ادیشن میتوانید نمرات غیر رسمی بخش Reading و Listening آزمون را مشاهده کنید. چنین کاری برای آزمون iBT میسر نیست و تمام نتایج پس از حداکثر ۸ روز برای iBT روی سایت ETS قابل مشاهده خواهد بود.
مقایسه آزمون تافل iBT و هوم ادیشن از لحاظ اعتبار نزد دانشگاهها
نسخه قدیمیتر تافل یعنی iBT سالهاست که معیار سنجش دانش زبانی دانشجویان برای حضور در محیط آکادمیک دانشگاههاست. از زمان ارائه این آزمون تاکنون، موسسات و دانشگاهها تافل را به عنوان یکی از پیشنیازهای پذیرش از دانشجویان میپذیرند.
تافل هوم ادیشن بسیار جدیدتر از نسخه iBT است و از زمان ارائه آن تنها ۲ سال میگذرد. به دلیل یکسان بودن ساختار امتحان تافل هوم ادیشن با تافل iBT، مدرک تافل هوم ادیشن نیز از اعتبار بالایی برخوردار است. امروزه این آزمون توسط بیش از ۱۱,۵۰۰ دانشگاه و موسسه در بیش از ۱۶۰ کشور دنیا پذیرفته میشود و در گروه بهترین آزمونهای زبان انگلیسی در جهان برای تحصیل، کار و مهاجرت قرار میگیرد.
برای آنکه مطمئن شوید دانشگاه مورد نظرتان مدرک تافل هوم ادیشن را قبول میکند یا نه لازم است به وبسایت دانشگاه مراجعه کنید. در وبسایت هر دانشگاه غیر از مدرک زبان قابل قبول، حداقل نمرهای که باید در این آزمونها کسب کنید هم ذکر شده است و دانستن این موضوع کمک بزرگی برای کسب آمادگی به دانشجویان میکند.
ثبت نام آزمون تافل iBT و Home Edition
ثبت نام در این دو آزمون تفاوتی با یکدیگر ندارد؛ شما میتوانید با مراجعه به وبسایت ETS در این آزمونها ثبت نام کنید. قبل از انجام این کار ابتدا باید یک اکانت ETS برای خود بسازید.
برای پرداخت هزینه ثبت نام آزمون تافل iBT و تافل هوم ادیشن لازم است مستر کارت یا ویزا کارت داشته باشید، از طریق PayPal نیز قادر هستید این کار را انجام دهید. چنانچه پرداخت با روشهای بالا برایتان ممکن نیست، میتوانید هزینه ثبت نام آزمون تافل iBT را از طریق تهران پیمنت پرداخت کنید.
در این مقاله انواع آزمون تافل را مرور کردیم و به مقایسه آزمون های تافل iBT، تافل PBT و تافل هوم ادیشن پرداختیم. همانطور که گفتیم این سه آزمون از اعتبار بالایی برخوردارند و مدرک آنها میتواند به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز برای پذیرش، به دانشگاهها ارائه شود. برای کسب آمادگی در این سه آزمون نیز میتوانید به وبسایت ETS مراجعه کرده و از منابع تافل موجود در این وبسایت استفاده کنید.
Hossein
۱۴۰۲/۰۱/۲۰عالی بود توضیحاتتون. Thanks