تافل iBT چیست؟
اگر شما هم یکی از متقاضیان اپلای در مراحل ابتدایی درخواست پذیرش باشید، آزمون های معتبر استاندارد زبان انگلیسی را میشناسید. تافل یکی از آزمونهای پرمتقاضی برای درخواست پذیرش از دانشگاههاست که با هدف ارزیابی مهارتهای زبانی افراد غیر انگلیسی زبان برگزار میشود. در طول زمان موسسه ETS نسخههای متنوعی آزمون تافل را ارائه داده تا متقاضیان با توجه به نیازشان در آنها شرکت کنند. هر کدام از نسخههای مختلف آزمون تافل با هدف خاصی طراحی شدهاند تا خواسته و نیاز مشخصی را پاسخ بدهند. در این مطلب ابتدا نسخههای مختلف آزمون تافل را معرفی میکنیم و در ادامه درباره پرمتقاضیترین آزمون تافل یعنی تافل iBT بیشتر صحبت میکنیم. چنانچه قصد دارید در آزمون تافل اینترنتی ثبت نام کنید میتوانید برای ثبت نام آزمون تافل (TOEFL iBT) از تهران پیمنت استفاده کنید.

راهنمای ثبت نام در آزمون تافل iBT
آزمون تافل چیست و انواع آزمون تافل کدام است؟
تافل با نام اختصاری TOEFL، از عبارت Test of English as a Foreign Language گرفته شده و به مفهوم آزمون انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی است. آزمون تافل تسلط متقاضیان را در چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی، یعنی خواندن، شنیدن، نوشتن و صحبت کردن میسنجد.
آزمون تافل را از سال ۱۹۶۳ موسسه ETS برگزار کرده و اکثر دانشگاهها و موسسات پژوهشی در دنیا نیز از تافل به عنوان معیاری دقیق برای سنجش سطح دانش زبان انگلیسی دانشجویان از آن استفاده میکنند. علاوهبر این، در ایران از آزمون تافل برای سنجش دانش زبانی افرادی که قصد دارند در دوره دکتری در ایران تحصیل کنند استفاده میشود.
تا سال ۱۹۹۸ آزمون تافل فقط به صورت کاغذی (PBT) برگزار میشد. روش برگزاری آزمون تافل کاغذی (Paper Based TOEFL) کاملا شبیه به کنکور بود. از سال ۱۹۹۸ موسسه ETS تافل کامپیوتری را ارائه کرد که با نام CBT شناخته میشد. البته عمر این مدل از آزمون تافل، کوتاه بود و از سال ۲۰۰۶ آزمون CBT با آزمون تافل اینترنتی iBT جایگزین شد. امروزه محبوبترین نوع آزمون تافل، آزمون تافل اینترنتی یعنی internet Based TOEFL است.
آزمون تافل iBT در ایران تقریبا هر هفته توسط مرکز ETS و کاملا تحت نظارت این موسسه در مراکز برگزارکننده آزمون معتبر تافل برگزار میشود. با مراجعه به مطلب مراکز برگزار کننده تافل در ایران میتوانید با مراکز معتبری که آزمون تافل را برگزار میکنند، آشنا شوید. هزینه شرکت در آزمون، ۲۶۵ دلار است و به مدت ۲ سال اعتبار دارد. تافل iBT در طول ماه، چند بار برگزار میشود که میتوانید به صفحه Test Locations and Dates مراجعه کنید تا تاریخها و مراکز برگزاری این آزمون را مشاهده کنید.

راهنمای ثبت نام آزمون تافل iBT و پرداخت هزینه آن
ساختار آزمون تافل iBT
تافل iBT چهار بخش اصلی Reading ،Listening ،Speaking و Writing دارد که هر کدام از بخشها ۳۰ نمره دارند. بنابراین نمره تافل iBT از ۱۲۰ نمره محاسبه میشود. مدت زمان آزمون تافل iBT هم حدود ۴ ساعت است.
بخش Reading تافل iBT
تافل iBT با Reading شروع میشود و برای پاسخدهی به این بخش ۵۴ تا ۷۲ دقیقه زمان خواهید داشت. علت متغیر بودن زمان در بخش ریدینگ به تعداد متنها و سوالاتی که از هر متن در آزمون طرح شده، مربوط است. بخش ریدینگ معمولا ۳ یا ۴ متن دارد و از هر متن ۹ تا ۱۰ سوال مطرح میشود. بنابراین حداکثر زمانی که میتوانید به سوالات بخش Reading پاسخ بدهید ۷۲ دقیقه خواهد بود. برای کسب نتیجه مطلوبتان در بخش Reading، پیشنهاد میکنیم مطلب تکنیک های reading آزمون تافل را هم مطالعه کنید.
بخش Listening تافل iBT
بخش دوم در تافل iBT، لیسنینگ است. در Listening توانایی متقاضی در درک مکالمات به زبان انگلیسی مورد ارزیابی قرار میگیرد. بخش Listening معمولا ۲ تا ۳ بخش دارد که شامل مکالمه (Conversation) و سخنرانی (Lecture) میشود. هر مکالمه معمولا ۳ دقیقه و هر سخنرانی معمولا ۳ تا ۵ دقیقه زمان برای پاسخگویی لازم دارد. به طور کل مدت زمان پاسخدهی به سوالات Listening بین ۴۱ تا ۵۷ دقیقه است که بستگی به تعداد مکالمات و سخنرانیهای آزمون دارد.
تمرکز در پاسخگویی به بخش Listening اهمیت زیادی دارد زیرا مکالمات فقط یک بار پخش میشوند و همان یکبار شما باید نکات لازم را از آن استخراج کنید و به سوالات پاسخ بدهید. بنابراین یادداشتبرداری در این بخش اهمیت زیادی پیدا میکند و پیشنهاد میکنیم مهارت نت برداری را مطالعه کنید تا برای پاسخگویی به سوالات لیسنینگ تافل موفقتر باشید.
در کل برای کسب نمره دلخواه در بخش لیسنینگ تافل iBT پیشنهاد میکنیم تکنیک های Listening آزمون تافل را هم مطالعه کنید.
بخش Speaking تافل iBT
بخش سوم سوالات در تافل iBT، اسپیکینگ است. در بخش Speaking معمولا ۴ سوال مطرح میشود که میتواند موضوعاتی کاملا متنوع داشته باشد. پاسخگویی به بخش سوالات بخش اسپیکینگ حدود ۱۷ دقیقه است. معمولا پیش از اینکه به هر سوال پاسخ دهید تا ۳۰ ثانیه میتوانید فکر کنید و پاسخ سوال را تا نهایت ۶۰ ثانیه بیان کنید. برای پاسخ به سوالهای Speaking باید در میکروفون صحبت کنید؛ بنابراین صدای شما ضبط میشود.
بخش Writing تافل iBT
چهارمین بخش از سوالات آزمون تافل iBT، رایتینگ است که خود شامل دو بخش اصلی است. در رایتینگ تمرکز روی توانایی نوشتن شماست. البته اگر دقیق تر بخواهیم Writing را بررسی کنیم، پاسخگویی به سوالات رایتینگ نیازمند توانایی متقاضی در مهارتهای ریدینگ و لیسنینگ است. تسک اول رایتینگ Integrated Writing Task نامیده میشود که باید ابتدا به یک فایل صوتی گوش بدهید و متن مشخصی را بخوانید تا به سوال پاسخ بدهید. در پاسخگویی به سوال اول حتما باید از متن و فایل صوتی کمک بگیرید. برای پاسخ به این سوال ۲۰ دقیقه زمان دارید تا متنی بین ۱۵۰ تا ۲۲۵ کلمه بنویسید. فراموش نکنید در این بخش نباید نظر شخصی خودتان را بیان کنید و تنها باید از اطلاعات داده شده در تسک استفاده کنید.
تسک دوم رایتینگ با نام Independent Writing Task شناخته میشود و بر اساس نظر شخصی شما درباره موضوع تسک استوار است. مدت زمان پاسخگویی به تسک دوم ۳۰ دقیقه است و متنی که مینویسید حداقل باید ۳۰۰ کلمه باشد.
موضوعاتی که در تسکهای بخش رایتینگ مطرح میشود اصلا تخصصی نیست تا همه افراد با هر سطح و مدرک تحصیلی بتوانند به این بخش پاسخ بدهند. برای آشنایی بیشتر با سوالات بخش رایتینگ میتوانید به بخش سوالات رایتینگ از وبسایت ETS مراجعه کنید.
به منظور آشنایی هرچه بیشتر با زمانبندی آزمون تافل iBT پیشنهاد میکنیم جدول زیر را هم مطالعه کنید.
نام مهارت | تعداد سوالات | مدت زمان پاسخگویی | حداقل و حداکثر نمره |
مهارت در خواندن (Reading) | ۳ الی 4 متن شامل 10 سوال برای هر بخش | 54 الی 72 دقیقه | 0 تا 30 |
مهارت شنیداری (Listening) | 6 الی 7 قسمت شامل ۵ تا ۶ سوال برای هر بخش | 41 الی 57 دقیقه | 0 تا 30 |
Break | - | 10 دقیقه | - |
مهارت گفتاری (Speaking) | 4 سوال | 17 دقیقه | 0 تا 30 |
مهارت نوشتاری (Writing) | 2 سوال | 50 دقیقه | 0 تا 30 |
مجموع (Total) | 0 تا 120 |
چنانچه درباره سوالات آزمون تافل iBT سوالی ذهنتان را درگیر کرده باشد، بد نیست سری به مطلب نمونه سوالات تافل iBT بزنید تا با نحوه طرح سوال در آزمون تافل بیشتر آشنا شوید.
چه نمرهای از آزمون تافل iBT برای اپلای مناسب است؟
تعیین نمره آزمون تافل iBT کاملا به موسسه یا دانشگاهی که برای آن اپلای میکنید بستگی دارد. به این منظور باید به بخش الزامات (Requirements) سایت دانشگاه مراجعه کنید و حداقل نمره لازم برای آزمون تافل را مطالعه کنید. به طور معمول کسب نمره ۷۹ تا ۱۰۵ برای آزمون تافل نمره مناسبی به نظر میرسد. البته توجه کنید که باید در بخش اسپیکینگ تافل حداقل نمره ۲۰ از ۲۵ را کسب کرده باشید. با مطالعه مطلب حداقل نمره تافل یا آیلتس هم میتوانید در این باره اطلاعات بیشتری کسب کنید.
گزارش یا ریپورت نمره آزمون تافل iBT چیست؟
هنگام ثبت نام آزمون تافل iBT حداکثر تا ۴ دانشگاه را میتوانید تعیین کنید که به صورت رایگان موسسه ETS نمره شما را برایشان گزارش (Report) کند. دانشگاه پنجم به بعد مشمول هزینه خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با ریپورت نمره تافل و مطالعه نکات پیرامون آن، مطالعه مطلب گزارش (Report) نمره آزمون تافل iBT پیشنهاد میشود.
هزینه ثبت نام آزمون تافل iBT را چطور پرداخت کنم؟
ثبت نام در آزمون تافل کار راحتی است و با کمک مطلب راهنمای تصویری ثبت نام در آزمون تافل iBT به سادگی میتوانید ثبت نام در وبسایت ETS را فرا بگیرید. اما برای پرداخت هزینه ثبت نام تافل iBT باید به کردیت کارت دسترسی داشته باشید.
اگر مستر کارت یا ویزا کارت برای پرداخت هزینه ثبت نام آزمون تافل (TOEFL iBT) در اختیار ندارید، تهران پیمنت در کنار شماست. ما پرداخت هزینه ثبت نام تافل را در کوتاهترین زمان ممکن انجام میدهیم. برای پرداخت هزینه آزمون تافل iBT به لینک داده شده مراجعه کنید و به آسانی سفارش خود را ثبت کنید.
چنانچه تجربه شرکت در آزمون تافل داشتهاید خوشحال میشویم تجربه خود را با ما در کامنت در اختیار بگذارید.