اتریوم (Ethereum) یک سیستم بلاک چین غیرمتمرکز و منبع باز است که جهت انجام قراردادهای هوشمند (Smart Contract) و نرمافزارهای مستقل توسعه داده شده است. از مهمترین کاربردهای اتریوم، میتوانیم به امکان پرداخت آنلاین غیرمتمرکز با استفاده از رمز ارزها اشاره کنیم. اتریوم بیشتر با نام ارز دیجیتال بومی خود، اتر (ETH) شناخته میشود که از زمان راهاندازی اتریوم به دومین ارز دیجیتال بزرگ بعد از بیت کوین (BTC)، از نظر ارزش بازار تبدیل شده است.
هر اقدامی در شبکه اتریوم به مقدار مشخصی از قدرت محاسباتی نیاز دارد و کارمزد انجام این محاسبات با اتر (ETH) پرداخت میشود. بنابراین جهت استفاده از شبکه اتریوم حتما باید مقداری اتر (ETH) داشته باشید. با استفاده از خدمات تهران پیمنت به آسانی میتوانید به خرید و فروش اتریوم (ETH) بپردازید.
اتریوم (Ethereum) چیست و چگونه کار میکند؟
اتریوم شبکهای مقیاس پذیر، قابل برنامهریزی، امن و غیرمتمرکز است. اتریوم نیز مانند دیگر ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک چین استفاده میکند. شبکه اتریوم ابتدا از الگوریتم اجماع اثبات کار (Proof of Work | PoW) استفاده میکرد. بنابر این موضوع، کوین اتر با استخراج تولید میشد.
از سالهای گذشته بنیانگذاران شبکه اتریوم تصمیم به مرج اتریوم (Ethereum Merge) گرفته تا اتریوم را از مکانسیم اثبات کار به مکانسیم اثبات سهام (Proof of Stake | PoS) منتقل کنند. به این ترتیب ماینرها (Miners) با استیکرها (Staker) جایگزین شده و کسب اتر به جای استخراج، از طریق استیکینگ انجام میشود.
مرج شبکه اتریوم و انتقال از PoW به PoS در سه فاز برنامهریزی شده و در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۲، فرآیند مرج اتریوم با موفقیت انجام شد. با تکمیل سه فاز مرج شبکه اتریوم و انتقال این شبکه از PoW به PoS، برای کسب اتریوم ۲ باید ۳۲ اتر استیک کنید تا بتوانید در روند اعتبارسنجی و تایید تراکنش و همچنین تولید بلاک جدید سهیم باشید.
بنیانگذاران اتریوم
ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، کارآفرین و برنامهنویس روسی کانادایی شبکه اتریوم را در سال ۲۰۱۴ معرفی و وایت پیپر آن را منتشر کرد. پروژه اتریوم سال ۲۰۱۵ عرضه شد و در حال حاضر این شبکه ۸ بنیانگذار دارد.
میهای آلیسی (Mihai Alisie) رومانیایی، همبنیانگذار شبکه اتریوم است که کارهای اولیه ثبت قانونی استارتآپ اتریوم را انجام داد. افتتاح یک حساب بانکی در سوئیس برای راهاندازی شرکتی در حوزه ارز دیجیتال نیز برعهده میهای بود و توانست با مقامات سوئیسی جهت تعیین یک چارچوب قانونی برای عرضه اولیه اتریوم وارد مذاکره شود.
آنتونی دی لوریو (Anthony Di Iorio) دیگر همبنیانگذار کانادایی پروژه اتریوم است که در برههای در کنار دیگر بنیانگذاران اتریوم فعالیت میکرد و سپس از سال ۲۰۲۱ تا حد زیادی از پروژه اتریوم کنار کشید.
یکی دیگر از همبنیانگذاران پروژه اتریوم، امیر چتریت (Amir Chetrit) است که در سال ۲۰۱۳ به اتریوم ملحق شد و یکسال بعد آن را ترک کرد. در حال حاضر چتریت در توسعه اتریوم نقشی ندارد اما همچنان به عنوان همبنیانگذار پروژه اتریوم شناخته میشود.
چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) آمریکایی، یکی از پنج بنیانگذار اصلی اتریوم است و در سال ۲۰۱۳ به عنوان مدیر عامل این پروژه فعالیت میکرد. هاسکینسون در نهایت بر اثر اختلاف با دیگر اعضای تیم، در سال ۲۰۱۴ از اتریوم جدا شد. هاسکینسون پس از مدتی، کار بر روی پروژه کاردانو را آغاز و در نهایت سال ۲۰۱۷ کاردانو (ADA) را عرضه کرد.
گوین وود (Gavin Wood) برنامهنویس بریتانیایی را نیز با پروژه اتریوم میشناسند. گوین وود سال ۲۰۱۴ با اعضای تیم پروژه اتریوم ملاقات کرد و مدتی با پروژه اتریوم همکاری داشت تا در نهایت سال ۲۰۱۵ از پروژه اتریوم جدا شد و به پروژه پولکادات پیوست.
جفری ویلک (Jeffrey Wilcke) برنامهنویس دیگری بود که از سال ۲۰۱۴ به پروژه اتریوم اضافه شد. جفری ویلک نیز پس از مدتی در سال ۲۰۱۹ اتریوم را ترک کرد. البته همچنان جفری ویلک یکی از توسعه دهندگان پروژه اتریوم شناخته میشود.
جوزف لوبین (Joseph Lubin) باتجربهترین بنیانگذار اتریوم است و پیش از پیوستن به پروژه اتریوم، فعالیتهای استارتاپی زیادی را در کارنامه خود داشت. در واقع سرمایههای شخصی جوزف لوبین و آنتونی دی لوریو پروژه تازهتاسیس اتریوم را سر پا نگه داشت تا این پروژه را به موفقیت رساندند. با این حال لوبین سال ۲۰۱۶ اتریوم را ترک کرد تا پولکادات (DOT) را که رقیب اتریوم شناخته میشود، تاسیس کند.
ارز دیجیتال اتر (ETH) چیست؟
اتر (ETH)ارز دیجیتال بومی شبکه اتریوم است. از ماه اکتبر سال ۲۰۲۲، ارز دیجیتال اتر دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان با بیشتر از ۱۶۰ میلیارد دلار ارزش شناخته شده است. ارز دیجیتال اتر (ETH) ابتدا برای پرداخت کارمزد تراکنشهای شبکه اتریوم عرضه شد؛ اما در حال حاضر میتواند به عنوان سرمایه گذاری، روشی برای پرداخت یا برای تجارت در صرافیها نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
در شبکه اتریوم توکنهای بیشماری میتوانند فعالیت کنند اما توکن بومی اتریوم که تنها با آن کارمزد تراکنشهای این شبکه پرداخت میشود، اتر است.
چه مقدار اتریوم در گردش است؟
اتریوم بر خلاف بیت کوین که محدودیت استخراج ۲۱ میلیون کوینی دارد، محدودیتی در عرضه کوین خود تعریف نکرده است و در حال حاضر بیشتر از ۱۲۲ میلیون ارز دیجیتال اتر در گردش است. با مطالعه مطلب اتریوم و بیت کوین: تفاوت چیست؟، بیشتر میتوانید درباره تفاوتهای میان اتریوم و رقیب اصلی آن، یعنی بیت کوین اطلاعات کسب کنید.
خرید و فروش اتریوم (ETH) با تهران پیمنت
کاربردهای اتریوم چیست؟
اتریوم ابتدا برای برطرف کردن نقصهای بیت کوین عرضه شد اما محدود به این موضوع نماند و با گسترش فعالیتهای این شبکه، گستره کاربردهای اتریوم نیز افزایش یافت. مهمترین کاربردهای شبکه اتریوم شامل موارد زیر است:
امکان ساخت اپلیکیشنهای غیرمتمرکز
شبکه اتریوم فرصتی فراهم آورده تا برنامهنویسان بتوانند نرمافزارهای غیر متمرکز (DApp) را از طریق پلتفرم اتریوم پیادهسازی کنند. توسعه اپلیکیشنهای غیر متمرکز (DApp) موجب میشود هک و نشر اطلاعات کاربران اتفاق نیفتد و این اطلاعات سرقت نشود.
امکان اجرای قراردادهای هوشمند
شبکه اتریوم اولین شبکهای است که امکان اجرای قراردادهای هوشمند (Smart Contract) را بر بستر خود فراهم آورده است. ساخت اپلیکیشنها، بازیها و کیف پولهای ارز دیجیتال تنها نمونهای از مزیتهای اجرای قراردادهای هوشمند در شبکه اتریوم است. اجرای قراردادهای هوشمند بر بستر شبکه اتریوم واسطهها را حذف میکند، امنیت سیستم را افزایش داده و هزینهها را کاهش میدهد.
جهت خرید اتریوم با ریال در ایران یا شارژ آن با استفاده از تهران پیمنت، ابتدای همین صفحه میزان ارز موردنظر خود را به تومان در باکس سفید سمت چپ، یا به ETH در باکس سفید سمت راست درج کنید و روی گزینه «ثبت خرید» کلیک کنید. سفارش خرید اتریوم (ETH) شما در تهران پیمنت ظرف حداکثر ۳ ساعت انجام میشود.
فروش اتریوم (ETH) به ریال در ایران
برای نقد کردن اتر و فروش اتریوم (ETH) به ریال در ایران نیز میتوانید از تهران پیمنت استفاده کرده و دارایی ارز دیجیتال خود را به ریال تبدیل کنید. جهت فروش اتر در ایران، ابتدا گزینه فروش را انتخاب کنید، سپس میزان ارز مورد نظر خود را به تومان در باکس سفید سمت چپ، یا به ETH در باکس سفید سمت راست درج کنید و روی گزینه «ثبت فروش» کلیک کنید.
نکات خرید و فروش اتریوم (ETH) با تهران پیمنت
برای خرید و فروش اتریوم (ETH) با استفاده از تهران پیمنت، به نکات زیر توجه کنید:
چنانچه قصد خرید از یک سایت را دارید یا برای فرد دیگری اتریوم ارسال میکنید تا کالا یا خدمات دریافت کنید، طرف مقابل کالا یا خدمات مربوطه را پس از تایید تراکنش مورد نظر ارائه خواهد کرد. پس زمان حداکثر ۲ ساعت پس از انجام سفارش توسط تهران پیمنت را برای دریافت کالا یا خدمات مربوطه، در نظر داشته باشید.
ساعات کاری
روزها
بازه زمانی
حداکثر زمان انجام سفارش
شنبه تا چهارشنبه
8 تا ۲۲
حداکثر ۳ ساعت
پنجشنبه
8 تا ۱۳:۰۰
حداکثر ۳ ساعت
سایر زمان ها و روزهای تعطیل
تا ۱۱ صبح اولین روز کاری بعدی و یا تا ۲۴ ساعت (هر کدام که زودتر باشند)
1.1/5 - (1131 امتیاز)
اتریوم شناختهشدهترین آلتکوین است و بیشتر علاقهمندان به حوزه کریپتوکارنسی به اتریوم بیشتر از دیگر آلتکوینها امیدوارند. با توجه به مرج شبکه اتریوم و تغییراتی که این شبکه در پلتفرم خود انجام داده است، کارشناسان امید دارند ارزش اتر (ETH) در آینده افزایش یابد.
در تهران پیمنت به آسانی میتوانید اتریوم خود را بفروشید و آن را به ریال تبدیل کنید.
بهترین روش فروش اتریوم استفاده از صرافیهاست. شما با استفاده از تهران پیمنت میتوانید به راحتی به خرید و فروش اتریوم (Ethereum) بپردازید.
بهترین روش خرید اتریوم استفاده از صرافیهاست. شما با استفاده از تهران پیمنت میتوانید به راحتی به خرید و فروش اتریوم (Ethereum) بپردازید.
تا پیش از انتقال شبکه اتریوم از PoW به PoS، میتوانستید اتر (ETH) استخراج کنید، اما با مرج شبکه اتریوم دیگر اتر قابل استخراج نیست.